Nuit Blanche in noord – Eraserhead in EYE

Nuit Blanche? Dat is een nachtfestival vol kunst en experiment op 18 juni van 19.00 tot 07.00
Een nacht doorhalen is nog nooit zo cultureel verantwoord geweest. Een woeste dwaaltocht door Amsterdam, van zeven uur ‘s avonds tot zeven uur ’s ochtends. Met een programma vol kunst en ontdekking op zeven locaties in Amsterdam. Aanschouw highbrow kunst in Noord, experimenteer en creëer diepe wallen op het Rokin. Ontdek obscure plekken, inspirerende mensen en nieuwe ervaringen. Ook in noord! Het is allemaal een beetje vaag ….


Guerilla restaurant (in noord? Onze HotMama’s???… we zijn in afwachting!)

in noord?

Guerrilla restaurant is een terugkerend diner dat op verschillende (spectaculaire) locaties in Amsterdam en omstreken plaatsvind. Een van de belangrijkste uitgangspunten van het restaurant is dat elke keer heel anders is dan de vorige editie. Dit geldt voor menu, locatie, thema, aantal zitplaatsen, etc.

foto van hotmamahot Guerilla Restaurant

Deze editie maken we deel uit van Nuit Blanche en zullen we tot diep in de nacht door gaan. De eerste 3 gangen worden geserveerd om 19.00. Om 23.00 zal der 2de shift van start gaan en voor de mensen die dan nog niet hebben gegeten of nog honger hebben bieden wij om 03.00 de laatste 3 gangen aan.


Kaarten kosten € 25,- en zijn te koop bij café Struik ( Rozengracht 160 ) vanaf 12 mei. Hier zal ook meer informatie over de locatie op staan.

Let op! Er zijn 3 verschillende kaarten, elk voor zijn eigen tijdstip.
19.00, 23.00 en de leukste 03.00

OP=OP, geen reserveringen.

EN! In het onaffe EYE film instituut, onze bijna witte zwaan: Eraserhead!

Het EYE Film instituut maakt binnenkort een sprong over het water. Hun nieuwe onderkomen aan de IJ-promenade in Amsterdam-Noord is bijna af.

Op de plek waar nu een futuristisch gebouw verrijst stond ooit de galgenput van Amsterdam. In deze sfeer organiseert EYE sneak previews in het onaffe gebouw, waarbij met een filmisch inwijdingsritueel demonen uit het verleden worden verjaagd (aanmelden via het Parool en website EYE).

In een dome aast het nieuwe gebouw presenteert Subbacultcha een programma met acts en muziek bij films die gekozen zijn door EYE. Met als hoogtepunt het Amsterdamse noise-sample duo The Moi Non Plus, die live een nieuwe soundtrack zullen spelen bij de surrealistische debuutfilm van David Lynch: Eraserhead (1977).

Deze nacht is onderdeel van het vernieuwende filmfestival North by Northwest dat van 16 t/m 19 juni door het EYE Film Instituut wordt georganiseerd…

meer weten?

ga naar de website van Nuit Blanche of hun facebook-pagina

Reacties


ilovenoord