Show je blik-flip voor een ticket naar NY – Red Bull Manny Mania skate competitie

Woensdagavond 18 mei wordt er bij de Amsterdamse NDSM werf voor het eerst in Nederland een kwalificatiewedstrijd van de internationale Red Bull Manny Mania skate competitie georganiseerd. De beste technische skateboarder, die de jury de moeilijkste en meeste variaties op de ‘manual’ trick kan laten zien, wint een ticket naar de World Final in New York! We hebben een aantal tricks voor je uitgeschreven… Wordt het een ‘Pop Shove It’ of een ‘heelflip” waarmee jij de jury gaat overtuigen …

ilovenoord stelt de noord-blik-flip voor! Binnen een minuut vind je een hoeveelheid blikjes Red Bull in noord om deze trick elke dag te kunnen oefenen!

de noord-blik-flip met Red Bull blikjes die je overal in noord kan vinden // foto Peter Smith

Andere basistricks
De ‘Manual’

Dit is de basis van het manual skateboarden. Hierbij balanceer je op je achterste twee wielen zonder dat de tail van het skateboard of de voorste twee wielen de grond raken. De manual wordt meestal uitgevoerd op een kleine box, waarbij je je via een ollie (springen met skateboard) op je achterste twee wielen manoeuvreert en hierop blijft balanceren tot aan het einde van de box, zonder dat je met je tail of je voorste wielen de grond raakt.

De ‘Nose Manual’
Deze trick kent hetzelfde principe als de gewone manual maar hierbij balanceer je op de voorste twee wielen, zonder dat de nose van je board of de achterste twee wielen de grond raken.

‘Switch/Fakie Manual’
Hierbij rij je met je board achterwaarts richting het obstakel en wordt het obstakel achterwaarts genomen. Het principe is hetzelfde als achteruit rennen en dan achterwaarts op de stoeprand springen. Als je achteruit rijdt, spring je vanuit de tail van je board, terwijl dit normaal gesproken vanuit de nose gebeurt. Daarom wordt deze truc ‘Switch’ genoemd. Als je vanuit de nose springt, wordt de trick ‘Fakie’ genoemd.

‘180’
Bij deze trick draai je met je lichaam en board 180 graden en vervolgens ga je verder met de manual of nose manual. Dit kan zowel vooruit als achteruit worden uitgevoerd, afhankelijk van de richting waarin je springt (‘180 (nose) manual’ genoemd).

Variaties
Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je verdergaan met de variaties. Je kunt elk van de onderstaande tricks toevoegen voor of nadat je de manual hebt uitgevoerd.

‘Kickflip’
Hierbij draai je het board één keer volledig om met je teen. Dit kun je doen voordat je overgaat in een gebalanceerde manual of nose manual óf juist nadat je de manual hebt uitgevoerd ((nose) manual kickflip out genoemd).

‘Heelflip’
Hierbij draai je het board één keer volledig om met je hiel. Dit kun je doen voordat je overgaat in een gebalanceerde manual of nose manual óf juist nadat je de manual hebt uitgevoerd ((nose) manual heelflip out genoemd).

‘Pop Shove It’
Dit is een trick waarbij je je board via de zijkant omhoog tilt en het een halve rotatie maakt. Je board wijst hierna dus de andere kant op. Dit kun je ook doen voordat je overgaat in een manual of nose manual óf juist nadat je de manual hebt uitgevoerd ((nose) manual shove it out genoemd).

‘Three Sixty Flip’
Dit is één van de moeilijkere tricks waarbij het board 360 graden draait in combinatie met een kickflip. Je kunt deze trick doen voor- of nadat je een manual of nose manual hebt uitgevoerd.

Andere mogelijke tricks
Er bestaan verschillende variaties, zoals de ‘varial kickflip’ of ‘heelflip, de ‘360 shove it’, de ‘inward heelflip’, de ‘hardflip’, de ‘frontside kickflip’ of ‘frontside heelflip’, de ‘backside kickflip’ of ‘backside heelflip’ en de ‘frontside’ of ‘backside halfcab kickflip’ of ‘heelflip’.

Daarnaast beschikken veel obstakels over een metalen oppervlakte waarover men kan ‘grinden’, dus je kunt ook de volgende grind-technieken verwachten: frontside of backside: de 50-50, de 5.0, de nosegrind, de noseslide, de tailslide crooked grind, de salad grind, de smith grind, de boardslide, de feeble en nog vele anderen.

Kortom, er zijn ontzettend veel waanzinnige variaties op de manual trick mogelijk waarmee je de jury kunt overtuigen!

Reacties


ilovenoord