Simpel de Beste: zeventig uur per week drukken

Van kleinschalige bedrijvigheid krijg ik altijd een warm gevoel. Het is daarom nooit een straf om met een bestandje naar drukkerij Simpel de Beste te gaan om daarvan boekjes of posters te laten maken. Joop Jorna maakt er altijd iets moois van, voor een vriendelijk prijsje. Hij wordt daarbij geassisteerd door Aylar en Cora. Als het moet, is het drukwerk dezelfde dag nog klaar.

Als jongen van vijftien stond Joop al aan de stencilmachine in het bedrijf van zijn vader. Later werd de boel getikt op peperdure typemachines. Na een paar uitstapjes in de vastgoedwereld en een sportwinkel, begon Joop 30 jaar geleden zijn eigen drukkerij op de Ceintuurbaan, drukkerij De Beste. Die heeft bestaan tot 2002. Sinds 2006 zit hij op de hoek van de Meeuwenlaan en de Pluvierstraat. Eén van zijn dochters bedacht de naam ‘Simpel de beste’. Die naam wordt door de klanten erg gewaardeerd. Hij heeft een aantal klanten meegenomen die hem al kenden van de Ceintuurbaan, maar in Noord weten de opdrachtgevers hem ook steeds beter te vinden. ‘Er zit nog steeds groei in.’

Klantvriendelijkheid bovenaan

De meeste klanten zijn gecharmeerd van het kleine volgestouwde drukkerijtje. Ondanks het feit dat je er over elkaar en de dozen papier en het drukwerk struikelt, wordt het werk op een efficiënte manier en snel gedaan. Joop staat altijd klaar met een vriendelijk woord. ‘Het allerbelangrijkste vind ik het dat mensen zich welkom voelen en op hun gemak. Klantvriendelijkheid staat bij mij bovenaan,’ zegt hij zelf. ‘Verder vind ik de prijs/kwaliteit verhouding belangrijk, en service. Altijd klaarstaan, wat de mensen ook vragen. Ik ben dan ook bereid om ’s avonds en als het moet ’s nachts door te werken. Ik werk zeventig uur per week.’

Joop is nu 64, maar heeft nog lang geen zin om te stoppen met werken. Thuis zitten is niets voor hem. Dus hij drukt dóór, tot het niet meer gaat. Hij heeft er plezier in en de klanten komen graag. Het is eeuwig zonde dat er nog maar zo weinig van die kleine bedrijfjes bestaan. Ik blijf er komen, met name voor de persoonlijke benadering.

Simpel de beste

Reacties


ilovenoord