This Might Hurt Expo – een levensgrote Spinosaurus op NDSM en een DINER

Aan de hand van voorwereldlijke dinosaurussen en draken portretteert Věra Louisa Aikens de mens als diersoort in een expositie die bestaat uit o.a. penseeltekeningen, 3 dimensionale werken en installaties. Het beest plooit zich naar menselijke eigenschappen. Soms speels en relativerend maar ook geil en wreed. The beast can’t help it.

woensdag 11 mei vanaf 11:00 uur t/m 15 mei

This Might Hurt

De Grote Helling van de NDSM wordt de industriele habitat van een levensgrote Spinosaurus. “Spino in vain”. Niet zijn botten maar zijn vatenstelsel vormen een organisch grit waar een mens zich toe kan verhouden. Er passen zo’n 300 mensen in 1 Spinosaurus. Hij is groot, wij zijn klein. Maar hij is dood en….

De “Who’s afraid of Virginia Woolf” Cantina leunt als facilitair centrum in het aura van het beest. We kunnen niets voor hem doen maar we waken bij zijn bed. Als troost en omdat we hem toch in de gaten willen houden. De Cantina geeft beschutting en koffie,thee, limonade. Maar je mentale veiligheid kan niet voor de volle 100% worden gegarandeerd. In detail kan het niet kloppen. In hoeverre je dat merkt of ziet of daar last van gaat krijgen, is niet te voorspellen. Dat is bij iedereen weer anders. De “ Who’s afraid of Virginia Woolf” Cantina is een schaftkeet onder invloed.

Op de Helling: Een beknopte wandelroute door de laatste zes maanden van tientallen tekeningen, proeve’s , indrukken, uitdrukkingen en gerecycelde werken die pas konden worden afgelakt nadat er een vrachtwagen over heen was gereden. Voor de kunstenaar een volstrekt logisch traject van haarvaat-overwegingen die tot het uiteindelijke monster hebben geleid. De Helling houdt voor maar legt niet uit.

This Might Hurt is een onderzoek naar pijn. De loze belofte op pijn. Het zou zeer kunnen doen maar misschien ook wel niet….Van een splinter in je handpalm tot een onherstelbaar gebroken hart. Als je het voelt is het al te laat. Maar zolang je niet dood bent zal zowel je lichaam als je geest aan herstel werken. Het traject is niet van louter bittere ellende maar ook een verhaal van vlees en bloed en de lol die je er mee kunt hebben. Beschaafde beredenering en instinctieve reacties produceren tegenstrijdige verhalen. Ergens daartussen ligt wijsheid, voor wie het vind. Maar ongeacht wie wat waar, iedereen die vandaag leeft en het morgen weer doet is een evolutionair succes. Dat was Spinosaurus ook, miljoenen jaren lang. We lijken meer op hem dan we denken.

SPINO DINER

zaterdag 14 mei 16.00-23.00
Dan vreten we hem op. Een Xhilophisis (wat kleiner dinootje) wordt geserveerd. Deze 100% vegetarische performance heeft een muzikale omlijsting die verzorgt wordt door Wild Live & Dyzack. Wil je een vork in een monster prikken?… schrijf je dan in op de site. De omvang van het beest is afhankelijk van de omvang van de roedel die hem gaat verorberen

uitnodiging met daarin een condoom!

Reacties


ilovenoord