Buurtwinkelbios: Langer Licht – vrij 17 juni & za 18 juni: Tussen Kunst en Kitsch

Vrijdag 17 juni in de Buurtwinkel op Van der Pekstraat 2 de film ‘Langer Licht’!
Na afloop is er een nabespreking met de regisseur David Lammers. De Buurtwinkels is een tentoonstelling van het Amsterdam Museum dat de geschiedenis laat zien van de buurtwinkels in Amsterdam Noord. Op deze avond toveren we de locatie om tot een bioscoop.

Langer Licht in Amsterdam Noord

Over Langer Licht

Drama van David Lammers over de relatie tussen een boksschoolhouder en zijn 15-jarige zoon, tijdens een stralende zomer in Amsterdam Noord.

  • Entree is gratis!
  • Wanneer? Vrijdag 17 juni
  • Waar? Van der Pekstraat 2
  • Hoelaat? 20.00u
  • Komt u ook? Graag van te voren reserveren/aanmelden bij rsvp@amsterdammuseum.nl

Over David Lammers

David Lammers behoort tot een nieuwe generatie Nederlandse regisseurs. Hij gooide hoge ogen met zijn afstudeerfilm ‘De laatste dag van Alfred Maassen’ uit 2001, die hem een Gouden Kalf opleverde voor Beste Korte Film. Daarna volgden een aantal televisiefilms, waaronder ‘Oud en nieuw’. ‘Langer licht’ is zijn eerste bioscoopfilm, waarvoor Lammers tevens het scenario schreef.

En op zaterdag 18 juni is er Tussen Kunst en Kitsch!

Met het tv-programma “Tussen Kunst en Kitsch” in het achterhoofd, biedt het Amsterdam Museum een leuke en informatieve middag in Noord. Neem je oude spullen mee, bij voorkeur in relatie tot oude en nieuwe buurtwinkels. Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, kan je er meer over vertellen. Deel je verhalen en informatie met de andere aanwezigen. De leukste objecten worden toegevoegd aan onze groeitentoonstelling.

Aanmelden kan via rsvp@amsterdammuseum.nl. Om een zo volledig mogelijk beeld te scheppen van uw meegebrachte voorwerp, zou het gewenst zijn om een foto of korte omschrijving van het object op te sturen.

  • Wanneer? Zaterdag 18 juni
  • Waar? Van der Pekstraat 2
  • Hoelaat? 14.00u en 16.00u inloop

Reacties


ilovenoord