Dr. Rat Memorial Day in de Valk – Win De Gouden Rat

Ter gelegenheid van het dertigste sterfjaar van de legendarische graffitikunstenaar Ivar Vičs (Dr. Rat 1960-1981) brengt Lebowski Publishers op woensdag 29 juni zijn door Martijn Haas geschreven biografie uit, getiteld Dr. Rat, godfather van de Nederlandse graffiti.

dr. Rat in 1980 - foto via flickr van Martijn de Haas

Diezelfde dag organiseren Martijn Haas en Lebowski Dr. Rat Memorial Day in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en Talentfactory De Valk in Noord!

Prix du Graffiti 2011 - win De GoudenRat van dr. Rat!

Op de tweede locatie zal de Prix du Graffiti worden gehouden, een wedstrijd voor graffititalent. Deze prijs werd in 1978 en 1979 door de redactie van de Koecrant georganiseerd en de eerste maal won Dr. Rat hem.

Graffiti-addicts die willen mee doen aan deze unieke wedstrijd kunnen zich inschrijven door fotografie van eigen graffiti-werk, gemaakt met een EDDING 800 stift. De foto’s kunnen worden gestuurd naar: drrat@live.com

Een jury bestaande uit bekende Nederlandse en Amerikaanse graffiti-artists zal zich over de inzendingen buigen. De beste deelnemers zullen de 29ste juni tegen elkaar strijden. De winnaar wint de bokaal die bij deze Prix du Graffiti hoort: De Gouden Rat.

programma in TALENTFACTORY DE VALK

  • 17.00 – 17.30 inloop
  • 17.30 live painting (met opdrachten)
  • 18.00 overhandiging eerste exemplaar Dr. Rat door Martijn Haas aan special guest
  • 18.15 signeren
  • 18.30 optredens van o.a. Helmettes
  • 19.00 uitreiking Prix du Graffiti

via Martijn de Haas

Reacties


ilovenoord