Eten in Noord – Proef de Landmarkt!

Aan de voet van de Schellingwouderbrug heeft de Landmarkt zijn plek gevonden. De meningen zijn verdeeld over het concept; een supermarkt met producten uit de buurt, maar ook Coca Cola en Calvé pindakaas in de schappen.  Ondertussen is het gewoon druk. Ook het restaurant draait goed, zo zagen wij tijdens een wine&dine bezoek aan ‘de Proeverij’.

het terras...

Dag lieverd,

Ben nog aan het nagenieten van de gemarineerde ansjovisjes van Landmarkt. Vond het eten en de bediening echt top. Maar de plek is niet helemaal naar mijn restaurantsmaak. Wel een mooie bar met tapasvitrine a la Barcelona; mooie hammen en uitzicht op ‘het grote koken’. Een super borrel-kletsplek. Maar als ik met jou ga eten wil ik gedempt licht om bij te smoezen over ons leven, de liefdes, de ergernissen, de troost en de hoop. En dan ben je om 22uur natuurlijk nog lang niet uitgepraat, maar gaat de Landmarkt dicht (we waren natuurlijk de laatsten..)…En wat moet je dan? Als de Schellingwouderbrug niet dicht was geweest, waren we vast uitgeweken naar Oost (en dat kan niet de bedoeling zijn…). Daarbij zit je toch een beetje in een supermarkt te eten. Mag het niet zeggen… het deed me een beetje aan de Ikea denken. Maar het zat helemaal vol en iedereen was volgens mij goed aan eten. Het terras buiten vond ik ook mooi geworden en voor de kids komt er nog een klimrek met tractor… is ons beloofd. In de zomer een perfecte  ‘familie-late lunch- ik hoef niet meer te koken’ plek. De kaart is ook lunchachtig (tapas, hamburgers, soep, salade, broodjes, vis, stoofpotje). Maar dan zit je weer met al die verse boodschappen die de ijskast in moeten…. Hmmm ik weet het nog niet helemaal met de Landmarkt proeverij. Het eten was echter top, kan niet anders zeggen (de frietjes van het niveau “meer graag, meer..”)…..en alles bleek bij navraag  duurzaam en biologisch, al stond dat niet op de kaart. Ook niet helemaal onbelangrijk: het was niet duur. We moeten snel een keer aan het eind van de middag ‘boodschappen’ doen en ‘even’ blijven hangen aan de bar, met een hapje en een drankje…. komt helemaal goed…Kusjes marcia

Ha Marcia!

Ja!!! Ik wist al dat we er iets anders in stonden! Voor mij is de Landmarkt echt een aanwinst voor Amsterdam-Noord! De markt, maar ook het restaurant; Ik vind het heerlijk om in een soort van robuuste omgeving te eten, zonder al te veel franje. Toch het gevoel ‘eerlijk’ te eten, whatever that may be….. En wow, daar buiten! Wat een ruimte! Groen en water! Het was nu al zo leuk en al de plannen die er liggen, van moestuinen, tot speeldingen, ja, het geeft wel zin om vaker te komen. En inderdaad, voor een romantische date is de plek misschien minder geschikt, alhoewel….
Je zei dat je het idee had in een supermarkt te zitten, volgens had ik inderdaad een betere plek met uitzicht op bar en buiten in plaats van op flessen limo en kisten met uien.
Het eten smaakte me goed! Lekker lamsstoofschotel en aaargghhh, dat toetje! Leuke bediening en zo lief dat we allebei een biobrood mee kregen om thuis te proberen. En qua Ikea gevoel; dat had ik wel toen ik naar de WC ging, jakkes, maar misschien doe ik nu Ikea onrecht aan… Wat wordt onze volgende plek? Dikke Beso!
Nicole

nicole & marcia

Reacties


1 Comments on this post

 1. Ha Marcia!!!!
  Hoe was het in Madrid? Ben je nog gaan eten bij GulaGula?

  Nog even een aanvulling op de Landmarkt!

  Ik ging vandaag de kindjes vroeg ophalen van school (ik heb je nog gebeld maar je telefoon stond uit) en had zin in een terras, een ijsje, een tapa, ruimte en wat gezelligheid en dat in Noord natuurlijk. Het Noorderlicht is perfect, maar daar was ik deze week al geweest, en plotseling dacht ik, jawel, … aan de Landmarkt. Ik stuur je foto’s mee, want de beloofde tractors zijn gearriveerd. Een hit bij de kids… Alleen hadden ze geen ‘ijsjes’. Wel een nagerecht; biologisch ijs, voor 4,50 E, maar dat was niet echt wat ik bedoelde; een ijsje op een stokje voor een eurootje of zo. Gelukkig heeft de aardige oberella er nog een feestje van gemaakt door 1 nagerecht te delen in twee ijsjes. Verder was er nog iets geks; je weet dat ik zo gek was op die gemarineerde ansjovis? Dus ik heb weer een portie besteld. Zo’n hele berg heerlijke ansjovis! Maar wat een schrik toen ik er een hap van nam! Tussen de ansjovis zaten kleine stukjes citroen met schil! Gatver!
  En natuurlijk ook weer een bordje Inktvis a la plancha, Daan vond het heerlijk totdat ik vertelde wat het was. De stikker van Ilovenoord zat trouwens nog steeds op de kassa…

  Daarna ben ik de winkel in gegaan. Recht naar de visafdeling. Was ook weer een mooi verhaal; een van de medewerkers kwam net uit de koelcel; wist je dat het daar 25 graden onder nul is? Je zou er maar de hele dag in moeten staan! Hij vindt het lekker vertelde hij me, en nee, hij is niet steeds verkouden ( ik heb dat eens gehoord van een kennis die lijkenwasser was en omdat ie altijd in de koeling moest werken was ie altijd verkouden, vandaar). De man hoorde dat Zara garnalen zo lekker vond en begon er meteen een paar schoon te maken voor de kids. Heel zoet. Maar de show was nog niet voorbij; Zara is gefascineerd door de kreeften; hij heeft er een uit gehaald en voor haar op een tafeltje gezet. Nou, ik vond het ook wel spectaculair. Driftig liep ie rondjes, draaiend met z’n kraaloogjes en zwaaiend met z’n sprieten. Met z’n onderste poten klauwde ie zich vast aan het stalen vangnet. Ik was onder de indruk van z’n kracht. Het was een Canadees. Op Cuba eet ik heel veel van die beesten. Je gooit daar een speer in het water en er zit er een aan…
  Daan en Zara vonden het ook prachtig; toen ze vroegen hoe dat er dan op je bord uitziet, klom de visboer op een trappetje en ergens vandaan toverde hij een prachtig kookboek met grote foto’s van prachtig bereide kreeften. Wat een show! Ik wilde kabeljauw. Hij deed een kilo in een bakje en kwam erachter dat het er toch niet 100 % goed uitzag en de hele bak met kabeljauw werd acuut afgevoerd. Nu is het zalm geworden….
  Ok, dat was de Landmarkt. Waar gaan we volgende keer heen?

  Dikke beso!
  Nicole

  Nicole /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord