Kleinste kerk van Amsterdam

Zes jaar geleden ben ik getrouwd in de kleinste kerk van Amsterdam: de Doopsgezinde Gemeente aan het Meerpad. Een mooiere plek om te trouwen kan ik me niet voorstellen. Met zijn simpele houten stoelen, lage preekstoel en bescheiden orgel is het wit-houten kerkje uit 1843 een toonbeeld van eenvoud. Toen ik mijn prachtige bruid daar naar binnen zag schrijden, omlijst door vrienden en muziek van Amélie, moest ik wel ‘ja’ zeggen.

De Doopsgezinde Gemeente is één van de acht gebedshuizen in Amsterdam-Noord die zondag 5 juni vanaf 13.00 uur hun deuren wagenwijd open zetten voor de muzikale moskee- en kerkloop. Net als bijvoorbeeld de Emir Sultan Moskee en de Boeddistische Butsuma. Ik ga zeker even herinneringen ophalen aan die mooie dag in september, maar ook een kopje muntthee drinken in een van de vier moskeeën die meedoen. God en Allah, ik heb ze allebei even lief.

Meer info: www.moskeeenkerk.nl

Reacties


ilovenoord