Het vuur van de hoop: Alpe d’HuZes

Uitgerekend in het Palais des Sports in Alpe d’Huez ontmoet ik de Durgerdammers Gerrie Burger, haar man Hans en hun dochters Eva-Sterre (16) en Edel (14). Met het team van Gezondheid Onder Een Dak (Schellingwoude) doen fysiotherapeut Gerrie en haar gezin donderdag 9 juni mee aan de zesde editie van het wielerevenement Alpe d’HuZes,  waarvan de opbrengsten naar KWF Kankerbestrijding gaan. De beroemde Alpencol verandert die dag in een berg vol verhalen, vaak aangrijpende verhalen. Gerrie heeft zwaar geknokt tegen borstkanker. Hans heeft onlangs zijn moeder verloren, zijn zus en zwager zijn nog ziek. En Edel is nog steeds heel verdrietig over de dood van haar klasgenootje, pas drie maanden geleden. Toch beklimmen ze vol overtuiging minstens twee of drie keer de steile berg om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Opgeven is geen optie. Aan de voet van de berg ligt een meer vol tranen, op de weg naar de top brandt het vuur van de hoop.

Het laatste uur van Alpe d’Huzes is donderdag 9 juni live te volgen bij de NCRV, Nederland 1, 19.00 uur, en de hele dag via Radio 2. Meer weten? Check www.opgevenisgeenoptie.nl.

Reacties


ilovenoord