Pizza van Il Pecorino bij de film “Spaghettiflat” in Buurtwinkels en Homemade v/d Pekmarkt

7 juli: Italiaanse avond: 1001 Italianen met pizza van Il Pecorino

De documentaire “Spaghettiflat” wordt getoond in de Buurtwinkels, een portret van Italiaanse gastarbeiders werkzaam bij de ADM. Initiatiefneemster van 1001 Italianen, Daniela Tasca, leidt de documentaire in.

1001 italianen

Il Pecorino is de nieuwe aanwinst in de Van der Pekstraat. Deze Italiaanse delicatessenzaak wordt gerund door Mick Sonnenfeld. Hij vertelt waarom hij deze onderneming is begonnen en waarom juist hier.

il Pecorino

Entree, inclusief pizza van Il Pecorino, Italiaanse koffie/thee en een drankje: 10 euro, met de stadspas 5 euro. Graag tijdig reserveren om gegarandeerd te zijn van een plekje en een pizza.

  • Datum: donderdag 7 juli
  • Tijd: 19.00u (met diner)
  • Locatie: Buurtwinkels Noord / van der Pekstraat 2.

Zaterdag 2 juli is er weer een Homemade vd Pekmarkt, dit keer in het teken van vervlogen tijden en ambachten. Buurtbewoners verkopen hun zelfgemaakte producten en kunstenaars zorgen voor activiteiten en workshops.

Homemade vd Pek

Kantklossers van Ons Huis en de Surinaamse haakclub en de spinners uit Noord laten zien dat het oude handwerk ook voor nu nog toepasbaar is. In de verhalencaravan hoor je gouwe ouwen van vroeger, bij de lapostisserie kun je een ouderwetse brief schrijven op een typemachine of met een kroontjespen en deze brief versieren en parfumeren.
Twee kinderen van zes jaar interviewen ondernemers uit de Van der Pekstraat, het resultaat is doorlopend te zien in de bioscoop in de Buurtwinkels, evenals een korte documentaire van Ed’s Smulpaleis. De oude casio’s worden uit de kast gehaald door de Casiophonics, zij zorgen voor nostalgische muziek met een twist. Ook even proberen? Dat kan!

Deze editie biedt wederom geurende bloemen, verse koffie, de ruilkast van Noord, de allerlekkerste lokale hapjes en mooie producten. Van prachtige schilderijen tot sjaals, zeepjes, honing en nog veel meer. Alles is zelf gemaakt!

——————————-
Home Made v/d Pekmarkt:

  • Iedere eerste zaterdag van de maand
  • Zaterdag 2 juli, 6 augustus en 3 september 2011
  • 12.00 tot 17.00 uur op het Van der Pekplein (aan het Buiksloterkanaal).

Meer informatie is te vinden op www.broedstraten.nl

——————————-

Reacties


ilovenoord