Jonge reporters op het Zonneplein

Op maandagmiddag 6 juni hebben kinderen uit Tuindorp Oostzaan een enquête gehouden op het Zonneplein. Ze stelden de volgende vragen: 1) Wat vindt u mooi aan het Zonneplein? 2) Wat kan eraan verbeterd? 3) Heeft u leuke ideeën voor het plein? Omdat het maandagmiddag was en omdat het Zonneplein momenteel op de schop ligt, had ik weinig respons verwacht. Maar de kinderen renden enthousiast op iedere voorbijganger af en gingen ook de winkels in. Ze kwamen vragenformulieren tekort. In totaal hebben 81 mensen de vragen beantwoord. Dat is toch een flinke steekproef op de maandagmiddag!

Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek van TOZ zijn de resultaten op een rijtje gezet. De antwoorden per vraag zijn te vinden op het weblog van de Wijsneusjes: de Funkrant van Tuindorp . Wat opvalt is dat 33 mensen ‘niks’ mooi vinden aan het Zonneplein. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat het plein op dit moment gerenoveerd wordt. Maar er zijn al langer geluiden dat het niet meer is, wat het geweest is. Gelukkig staan er een heleboel positieve reacties en ideeën tegenover. Een speeltuin, een markt, meer en leukere winkels…  Wie weet wordt het ooit weer wat met het plein. Al is het alleen maar voor en door deze enthousiaste kinderen.

Foto gemaakt door Katinka Mulder

Zonneplein

Reacties


ilovenoord