Noordkop gaat open!

IMG_0715

ingang

Zaterdag 18 juni gaat de Noordkop open!

De Noordkop is de foyer van de Tolhuistuin, een voorportaal van de bomentuin aan de van der Pek kant van het terrein. Het plein is omringd door hekken, groen en drie gebouwen, de Staalvilla, het Poortgebouw, Villa Abspoel en het grenst aan het Buiksloterkanaal. Nu is het er nog een glansrijke rommel maar die gaat op de schop. In plaats van er langs te racen kan je er vanaf 18 juni, als ook de Poort naar Noord open staat, terecht voor vanalles.

komt het schommelpaviljoen er nou wel of niet?

komt het schommelpaviljoen er nou wel of niet?

Dan is de Noordkop een publieke ruimte, een marktplaats waar je kan zitten, een transistorradio kan huren, een cantadisco kan meemaken, zelfgemaakte kunstwerken van buurtbewoners bewonderen of kopen. Je kunt er koffiedrinken in lokatie 488, uitrusten aan het kanaal op een opblaasbare ponton of aan de waterkant op de oevertalud van landschapsarchitect Marcel van Wees.  Samen met DUS Architects krijgt het plein vorm. Zij houden toezicht op het geheel en smeden alle plannen samen tot één ontwerp voor de Noordkop. De plannen worden gerealiseerd door het onvolprezen N-team, een groep klussers die van aanpakken weet bij projecten in Noord. Als je mee wilt bouwen, geef je dan op via Jeditah van der Meulen.

IMG_0745

Wie en wat?

Op een rij hebben de volgende mensen de volgende plannen bedacht: Marcel van Wees (een terras aan het water), DJ Collective Wezermat 3600XL op lokatie 488 (pop-up podium in voormalig tijdklokhuisje van de Shell), Arthur van Beek (drie portocabins voor een werkplaats, een wisselend podium en een expositieruimte), ILo (lichtontwerp voor het plein en de tuin), Jasper van der Berg (allesomvattende brievenbus voor het terrein) en Elmo Vermeijs (schommelpaviljoen).

Reacties


ilovenoord