Schoonmaakactie in de Vegabuurt

Kortgeleden hebben bewoners van de Vegabuurt in Tuindorp Oostzaan de afvalprikker in eigen hand genomen. Er was taart voor tien, maar er kwamen zes buurtgenoten op de vuilnisproppen. Het stadsdeel had grijpers en zakken met hoepels beschikbaar gesteld. Larissa Folman vertelde bij Het Hart op de Tong dat voorbijgangers de schoonmakers meewarig aankeken. Het gaf een ongemakkelijk gevoel, alsof je niet goed snik bent als je afval opruimt. Er werden opmerkingen gemaakt als: ‘Schoonmaken, dat moet het stadsdeel toch doen?’  Ik zeg: applaus voor deze betrokkenheid en actie. Dat zouden meer mensen moeten doen! Nog beter is het natuurlijk om geen rommel te maken, maar als het er toch ligt, helpt opruimen beter dan mopperen.

De Vegabuurt heeft overigens niets met vegetariërs of veganisme te maken. Het is het gedeelte van Tuindorp Oostzaan dat rond de Vegastraat ligt. In Tuindorp hebben alle straten namen van sterrenbeelden en hemellichamen. Vega is een ster.


Vegastraat, amsterdam

Reacties


ilovenoord