Top Antiek bij Loods Noord

Verborgen op het loodsenterrein van de Zamenhofstraat zit Antiek-lampen-tegel handel Loods Noord. Aan de buitenkant is niet veel te zien. Er staan een metalen trapautootje en een manshoge terra-vaas. Niets doet vemoeden dat Loods Noord meer dan 3000 m2 antiek verbergd. En dan niet mooi ruimtelijk tentoongesteld, maar meer als doolhof parcour, waarbij elke centimeter is benut en vol gestouwd met prachtig spul. Je weet niet wat je ziet. Al heb je niets nodig, je moet een keer gaan kijken.

lampje nodig?

De eigenaar blijk ik nog te kennen uit een ver studie-verleden. We hebben dezelfde achtergrond, alleen heb ik nu een kantoorbaan, terwijl hij met zijn broer een fantastische verzameling mooie spullen bezit. Zijn specialiteit is lampen (zijn broer doet de klokken). Lampen in alle kleuren en maten. Van 1800 tot nu. Prachtige artdeco plafondspul, lieve jaren zestig bedlampjes….het hangt er allemaal.

Langs de muur liggen alle denkbare glazen lampenkapjes opgeslagen. Daarnaast een verzameling bakkeliette fittinkjes en messing voetjes. Ze hebben alles en zetten alles voor je in elkaar. Je kan ook je eigen oude lampje laten maken. Het lijkt me een droombaan. De hele dag tussen dit mooie spul, repareren wat stuk is.

de loods

Helaas gaat het niet zo goed met de Loods. Ze zitten er al jaren, maar sinds het pand ‘oog op het ij’ is gebouwd, hebben zij zogezegd geen oog meer op het IJ en krijgen ze een stuk  minder aanloop. Ze verhuren ook voor film en theater en wilden daarom graag in Noord blijven, maar het wordt hier te duur. Waarschijnlijk wijken ze uit naar Wormerveer. Arghh. En wat gebeurd er dan met al die spullen? Die gaan toch niet allemaal naar Wormerveer?  Nou tegen die tijd wordt het uitverkoop en een mooie meubelveiling. Hmmm… we houden het in de gaten.

Je kan er terecht op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Of bellen voor een afspraak 6314274

Reacties


1 Comments on this post

  1. met stuivenberg van trixson drumset
    natuurlijk is hij om te zetten groet stuivenberg

    stuivenberg /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord