Wespenkoning neemt afscheid

Wat niet iedereen weet, is dat in Amsterdam-Noord sinds 1968 een van de leukste basisscholen van Nederland staat: Het Wespennest.  Ik kan het weten, want ik heb er zelf op gezeten. Niet alleen wordt op Het Wespennest uitstekend onderwijs gegeven door bevlogen leerkrachten, maar het is daarbij ook een hele sociale school. Dankzij het Jenaplan-systeem zijn kinderen van alle leeftijden bijvoorbeeld gewend om veel te overleggen, samen te werken en respect te hebben voor mensen die anders zijn of anders denken. Vaardigheden waar ze de rest van hun plezier van hebben. Pim Burger  geeft al 22 jaar met veel enthousiasme leiding aan deze bruisende en bloeiende schoolgemeenschap. Op 1 juli gaat hij met vervroegd pensioen en dat is voor Het Wespennest een groot gemis. Petje af voor wespenkoning Pim Рen voor alle andere vrouwen en mannen die net zoveel hart hebben voor onderwijs.

Reacties


ilovenoord