Zomer in de Tolhuistuin gaat van start!

Op zaterdag 25 juni opent Zomer in de Tolhuistuin groots met Open Garden: een avondprogramma waarin dj’s en vocalisten samen een muzikale reis maken langs de verschillende werelden van de Tolhuistuin. Open Garden is geen battle of the sexes, maar een sfeervolle avond waarin de zomer wordt gevierd. Ieder uur een ander muziekgenre, een ander gezicht en geluid. DJ’s versus vocalisten in alle hoeken van de tuin.

We ontvouwen langzaam de line up voor Open Garden, openingsspektakel van Zomer in de Tolhuistuin.

dansen in de tuin

DJ’s: de heren van Naald en Kraak, DJ KC the Funkaholic, DJ Fafi’s Fishermanspants (huisDJ van de Toluistuin vanuit Lokatie 488), his coolness DJ 360 en de onweerstaanbare DJ Starring Jasmine. Onder de vocalisten die de dj’s freestyle gaan uitdagen Maya Mertens, Furlan, Kitchell Samuels en Valery Levant.

  • AANVANG:    17:00
  • TUIN OPEN: 13:00 – 00:00
  • SCHADE: 8 euro

Tolhuistuin Zomer Programma

Deze zomer is het officieel: de Tolhuistuin is het slechtst bewaarde geheim van Amsterdam. Iedereen die het vorig jaar nog niet ontdekt heeft verwachten we nu. Tussen 24 juni en 28 augustus kun je weer dansen, genieten van film, poëzie, theater, cocktails en lekker eten. En er is natuurlijk heel veel muziek. Wat je tijdens de derde editie gaat zien in het sprookjespark komt soms van heel ver. Destroyer, European Blues uit Vancouver. Bombino, de Jimi Hendrix van de Sahara, uit Niger. De acteurs van Oedipus in Egypte, een voorstelling van Sabri Saad al Hamus, uit Cairo en het Old Bridge Quartet uit Mostar. Maar net zo vaak komt het van om de hoek. Acht korteverhalenschrijvers gingen op zoek in Noord. Kunstenaars uit de buurt staan op de Kunstkoopzondag. Alle soorten kunst voor alle soorten mensen. Dansen onder de sterren met een cocktail in de hand.

Met het muziekprogramma Wake Up! maakt de Tolhuistuin een statement: je kan er horen hoe mooi verzet kan zijn en hoe nodig het vandaag de dag weer is. Er zijn succesvolle programma’s die terugkeren naar de tuin zoals Danser a Deux, Rocket Cinerama, de Dichtersmarathon, Desperate House Wives, Made in Africa Weekend en natuurlijk Noordjes Kinderkunst. Maar ook nieuwkomers als Tickets to the Tropics, Oi! Mini Festival, Open Garden in het openingsweekend en het Liedje dat je meenam. Gouden regel: je krijgt altijd meer dan je verwacht.

Maar de Tolhuistuin is meer dan dat lommerrijke park. Tijdens de derde editie van het multidisciplinaire festival wordt dat meer en meer zichtbaar. Zo is de Noordkop erbij gekomen, alias de foyer van de Tolhuistuin. De oude fietsenstalling van Shell is omgebouwd tot een openbaar pleintje voor de buurt waar je op ieder moment van de dag heen kunt om te hangen aan de waterkant, om te eten en te drinken, een transistorradio te huren, een waterpijp te roken en te dansen in TL City. Het grote paviljoen aan het IJ wordt onderwijl verbouwd en ingericht. Vanaf december gaat stichting Cultuur aan het IJ hier programmeren samen met Paradiso en andere partners op het terrein. Dit zijn zo’n 40 huurders in de gebouwen rond de tuin vol kunstenaars, theatermakers en ontwerpers, waaronder Excelsior Recordings en de Open Coop. De grote opening van het Tolhuistuinpaviljoen is gepland in januari 2012.
Tot die tijd: wandel binnen, kijk rond, maak het je gemakkelijk. Het is weer Zomer in de Tolhuistuin.

Reacties


ilovenoord