Zwemmen bij de derde bocht

Als ik zin heb in een frisse duik in het IJsselmeer kan ik gelukkig gewoon in Amsterdam-Noord blijven. Tussen Schellingwoude en Durgerdam ligt de ‘derde bocht’. Gezinnen picknicken er tussen de madeliefjes. Kleuters bouwen zandkastelen op het bescheiden strandje. En pubers dagen elkaar uit om zo hoog mogelijk vanaf de elektriciteitsmast in het koele water te duiken. Vergeet Hemmeland, sla het Twiske over, fiets naar de derde bocht!

Reacties


2 Comments on this post

  1. De derde bocht is al heel oud en ook het genoegen om daar te zonnen en te zwemmen. Het kan er behoorlijk druk zijn. Persoonlijk vind ik het dan vervelend dat honden er ook mogen zwemmen en rennen. De dijk is heel lang. Kan er niet elders een hondenuitlaatplaats aangewezen worden, waar die beesten kunnen zwemmen?

    albert van der vliet /
  2. Ja graag een plek speciaal voor honden!
    maar daar dan ook geen mensen die op die plek weer vinden dat zij daar ongestoord moeten kunnen liggen op een handdoek en die zeker geen resten achterlaten van bijvoorbeeld de bbq. Zeg maar zoiets als verboden voor mensen die niet van honden houden!

    Lidwien /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord