AKC in Amsterdam Noord, wat is dat?

Misschien weten jullie het nog niet, maar stadsdeel Amsterdam Noord heeft een Adviescommissie Kunst en Cultuur. Die adviseert het dagelijks bestuur van het stadsdeel gevraagd en ongevraagd over kunst- en cultuurprojecten en ideeën die geheel of gedeeltelijk in Noord worden gerealiseerd, of op Noord betrekking hebben.

De commissie is overigens zeer geïnteresseerd in jouw mening; wat vind jij het belangrijkste aandachtspunt voor de komende maanden?

[poll id=”2″]


Zo brachten we onder meer advies uit voor de nieuwe ‘nota kunst en cultuur’, reageerden we op de voorgenomen bezuinigingen, en zijn de voorbereidingen begonnen voor een ‘Netwerkbijeenkomst film’ op 7 oktober a.s. Wil je meer weten over onze activiteiten, volg ons dan op twitter of kijk op de site van het stadsdeel. Daar is ook ons ‘Plan van aanpak 2011’ te downloaden, evenals de juli-nieuwsbrief.

Reacties


8 Comments on this post

 1. Ik had geen idee dat deze commissie bestond. Kan de PDF’s niet printen.. Vervelend want ik ben wel nieuwsgierig geworden.

  Femke /
 2. Een bioscoop in Noord.aub!…………het oude Astoria wordt tenslotte verbouwd tot appartementencomplex…..

  Ineke Bakker /
 3. Een ander aandachtspunt is naar mijn idee een podium voor (improvisatie)muziek. Dat mist Noord.

  Carolien de Zwart /
 4. Museum de Noord moet blijven.

  luc /
 5. Ineke Bakker: een megabioscoop is in aanbouw: Eye Filminstituut, tot voor kort het Filmtheater.
  Maar je kan maandelijks ook terecht in Museum De Noord. Op 20 augustus: “Die Ehe der Maria Braun”,
  inloop 17.30, maaltijd 19.00 uur, film 20.00 uur. Kosten € 15,- p.p. Opgeven: fridabadoux@msn.com

  Carolien de Zwart: podium (improvisatie)muziek: wie weet in het Museum De Noord, we hebben al een paar geslaagde proefoptredens gehad. Bel eens op: 06 3097 5602.

  Luc: we blijven; dank voor de prachtige vlag bij het museum! Maandag 1 augustus start de TientjesVriendenActie. U hoort er meer van!

  Henk Ras /
 6. We raken al te veel cultuur kwijt, help museum de Noord om te overleven.

  Ron wijkbeheerder Disteldorp /
 7. Het mooiste zou zijn als inderdaad Astoria zou terugkomen op het Mosveld. Maar mocht dat niet gebeuren, dan is een alternatief dat ik de directeur van EYE Sandra den Hamer enige tijd geleden aan de hand heb gedaan: noem een van de zalen van het nieuwe Filmmuseum de Astoriazaal, als hommage aan onze echte enige Noordse bioscoop.

  Verder is van groot belang: de redding van ons eigen museum De Noord. Wat Henk en de zijnen voor elkaar hebben gekregen met zo weinig geld grenst aan het ongelooflijke en is echt een stukje eigen kracht van Noord. Het zou doodzonde zijn als die verworvenheid en al die fraaie exposities, ook voor het toerisme en andere bezoekers van Noord, verloren zouden gaan. Als de AKC daar iets aan kan doen, dat zou geweldig zijn! Is er echt geen mecenas te vinden ergens in of buiten Noord die zijn/haar naam (en geld) wil verbinden aan dit prachtige pareltje van Noord?

  Tom Tossijn /
 8. De Astoriazaal in EYE. Ik vind het een briljante vondst, Tom, en ik steun dat idee van harte! Ik ben als kind eenmaal in de Astoria geweest. Mijn vader was bioscoopportier bij een firma die alle buurtbioscopen bezat. De Bio, de Van Swinden, de Hallen, de Victorie, de Westend. Het waren er wel dertig. En dan in de nieuwe Astoria ook de buurtbioscoopprogrammering. Dat zal wellicht een aparte studie vereisen! Mijn moeder was cassiere in de Asta, ook wel het Rozentheater genoemd. Nog op de Rozengracht aanwezig als theater! Ik werd als mijn ouders tegelijk moesten werken wel eens gestald in de Edison. ’s Middags zaten daar de vrouwen van de mannen die overdag uiteraard werkten, met een zak aardappelen op hun schoot en een pannetje water aan hun voeten. Aardappelen schillen voor als vader thuis kwam. En ze hadden een handdoek om hun hoofd gevouwen, want in de toiletruimte van de bioscoop hadden ze bij de wasbak hun haar gewassen. Ook voor als vader thuis kwam, natuurlijk. Kunnen we dat ritueel ook terugkrijgen in de Astoria bij het EYE?

  Henk Ras /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord