De Magica van cruiseschepen

Al tandenpoetsend kijk ik uit het raam. Met het aanbreken van de dag ligt de stad stil te wachten. Hoewel, niet helemaal. Een van de witte gebouwen van Overhoeks lijkt te bewegen. Ik knipper nog een keer. Het is inderdaad een soort varend flatgebouw.

Een cruiseschip van wel 13 decks hoog. Letter voor letter komt de naam tevoorschijn: Costa Magica. 273 meter lang. Onder Italiaanse vlag. Indrukwekkend groot.

de Costa Magica

Maar het meisje in mij vindt de AIDA het allerleukst, deze heeft lachende lippen voorop en dus nooit een ochtendhumeur. We zagen haar vanaf de NDSM Vrijhaven binnengesleept worden op Koninginnedag. Voor wie haar toen gemist heeft: ze komt 9 augustus weer.

de AIDA

Op www.ptamsterdam.nl kun je de Cruisekalender voor de hele zomer checken. Leuk om te doen, omdat het stiekem een beetje voelt alsof je zelf met vakantie bent. Overmorgen de Bahama’s. Volgende week Madeira. Dat is de Magica van cruiseschepen.

van Kim, nieuw op ilovenoord!

Reacties


3 Comments on this post

  1. Kim, er lagen zelfs twee Costa schepen op dinsdag bij de terminal,de Costa Deliziosa en de Costa Magica. Een dag later toen zij weer vertrokken waren kwam een nieuw schip van de Costa vloot aanmeren, de Costa Marina.

    Peter /
  2. en morgen de Constellation van 294 meter!

    luc /
  3. Wij komen ook in Noord wonen! Nee, dat niet. Maar het is wel heerlijk tandenpoetsen!

    Jurjen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord