De Tolhuistuin is volwassen geworden …

De vorige edities van “Zomer in de Tolhuistuin” leek nog allemaal een beetje houwtje-touwtje, wat er precies waar gebeurde in de tuin bleef een beetje onduidelijk. Ilovenoord bezocht het tweede weekend met de Dichtersmarathon, en maakte een beeldreportage ….

Tolhuistuin ingang! Betalen bij de kassa, of gratis naar binnen met je vuilpas voor sommige programma's!

... als je binnen bent, dorst! Muntjes kopen dit jaar! Eigen Tolhuistuin munten vallen hier met klinkende klettergeluiden uit de muntjes-automaat.

de bar, dit jaar een hele grote! Plastic beker bij je houden, die is 1 munt waard! Leuk ook voor kinderen om hier een zakcentje bij elkaar te scharrelen als de papa's en mama's even niet op hun lege glas letten.

Ondertussen de Dichtersmarathon. Wilma van den Akker leest voor.

Eten en snacks van HotMamaHot in een omgebouwde schiettent. De meest brute eetbar ever.

Het mobiele eet-eendje, waar vanalles vanaf geserveerd en op klaargemaakt wordt.. KWAAK!.

Dit jaar is "Ma" de echte koningin van de plaskeet in de Tolhuistuin. Zelf komt ze elke dag op haar brommertje uit Zuid. Altijd in voor een praatje. Plassen in de bosjes wordt niet meer op prijs gesteld (al moet je af en toe ... )

Je drankje krijgt een deksel met nummer, zo heb je nooit het verkeerde glas ...

Na zonsondergang vervalt de tuin in magie ...

... heb je het dan een beetje fris, schuif dan aan bij de kachel van DUPS

… tot zover. We missen wel het gras voor de tent een beetje. Dat kan niet anders is ons uitgelegd, het gras wordt te snel platgetreden, en dan worden kostbare boomwortels aangetast. Verder zijn er plekken genoeg waar je heerlijk kan liggen en luieren,… en Noordjes Kinderkunst opĀ  zondag? Die komt na Over het IJ Festival. Komt er weer een mooi bouwwerk? … we zullen zien …

Reacties


ilovenoord