Een bar in het Noorderpark? – Jazeker, de Noorderparkbar

Na de Noorderparkkamer, die een beetje uit zijn voegen begint te barsten komt er nu ook de Noorderparkbar! Van Overtreders-W zagen we vorig jaar tijdens een Pecha Kucha avond al de eerste plannen, maar nu gaat t echt gebeuren! Het Komt dus Altijd Goed!

Het Komt Altijd Goed is een bouwproject van bureau SLA en Overtreders-W. Twee jaar geleden kregen we de opdracht om een tijdelijk cafe te ontwerpen in het Noorderpark in Amsterdam. Dat deden we. Met als belangrijkste idee: al het materiaal komt van marktplaats. Dat vond iedereen leuk. Goed ontwerp ook, vond men. Applaus aan het einde van onze presentatie. En toen begonnen de vergaderingen. Ramingen. Uitwerken van Fall-Back scenario’s. Haalbaarheidsonderzoeken. Uren en uren waarin werd gepraat..en niet gebouwd. Zo hadden we dat nooit bedoeld.

de Noorderparkbar

Na al die tijd is er dan nu budget! Een tiende van wat het ooit was. Marktplaats is nu geen leuke bijkomstigheid, het is de enige mogelijkheid. We gaan aan de slag. We verzamelen de materialen samen met de verhalen van de mensen die we ontmoeten. In de nazomer drinken we samen koffie in het Noorderpark. Het komt altijd goed…

// via de site van Overtreders-W:

Noorderparkcafé

Tijdelijk café voor het Noorderpark in Amsterdam.

Het café wordt 100% marktplaats: alle materialen kopen we op marktplaats.nl, waar genoeg tweedehands bouwmateriaal wordt aangeboden om een café te bouwen. Het definitieve ontwerp van het café is afhankelijk van het actuele aanbod op marktplaats.nl op het moment dat we gaan bouwen.

De basisconstructie wordt gevormd door tweedehands bouwketen. De keten staan op een stramien van houten heipalen, dat ruimte biedt voor uitbreiding met bijvoorbeeld een reizende expositieruimte of een tijdelijk podium. De heipalen die niet in gebruik zijn worden voorzien van een tafelblad, en vergroten zo het terras.

Reacties


ilovenoord