Mijlpalen van Noorderlingen

De afgelopen week had ik het genoegen om twee schoolmusicals bij te wonen. Mijn dochter Soescha scoorde lachsalvo’s met haar grappige rol als schooldokter. Goddank zit ze pas in groep zeven… Mijn stiefdochter Noa zong als prinses op haar vertrouwde podium nog één keer de sterren van de hemel. Na de zomervakantie gaat ze net als honderden kinderen uit Amsterdam-Noord het IJ over. Nieuwe avonturen wachten. Bij het slotlied bleek dat Noa en haar vrienden klaar zijn voor hun nieuwe leven als middelbare scholier: “Het nest word te klein, we vliegen eruit.” Deze (stief)ouder moest echter toch even slikken.

Gelukkig is Noa’s afscheid vastgelegd op de gevoelige plaat door fotografe Maaike Koning uit Nieuwendam. Maaike fotografeert al een paar jaar mijlpalen van Noordelingen: jubilerende echtparen, inburgeraars, vierjarigen, kersverse vaders en dus ook schoolverlaters. Eind dit jaar hoopt ze de bijzondere beelden te presenteren in een boek én een tentoonstelling op een mooie locatie in Noord. Ilovenoord houd je op de hoogte van haar vorderingen.

Foto Noa (links) en haar vriendin Sanne: Maaike Koning

Reacties


2 Comments on this post

  1. Wat een lief stuk over de schoolverlaters. Ook wij zijn in blije afwachting van de musical op de school van onze zoon (toevallig dezelfde als die van Noa), a.s. dinsdag. Alleen wou ik nog iets anders zeggen. IN het stukje van Jeroen lijkt het net alsof alle schoolverlaters van de Noordse basisscholen het IJ over gaan na de zomervakantie. Maar dat is (gelukkig!) niet zo. Er zijn verschillende hartstikke leuke middelbare scholen in Noord, waar diverse kinderen uit Noord ook gewoon heen gaan!

    Ymkje /
  2. Je hebt natuurlijk gelijk Ymkje! Aan deze kant van het IJ zijn ook prima middelbare scholen!

    Jeroen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord