Museum de Noord in hoge Nood!

Als er niets gebeurd, als er dit jaar geen extra subsidie wordt toegekend, of enige steun van het Stadsdeel komt, of een suikeroom zich meldt.. dan sluit Museum de Noord haar deuren binnen twee maanden permanent, ….  voorgoed, … na twee jaar bestaan.

Dat is echt heel zwaar triest voor de buurt, zo’n karakteristiek badhuisje, met zo’n mooie bestemming en bedoelingen, dat kan toch niet stuklopen op de gevraagde huurprijs van Stadsherstel, die alles binnen 16 jaar wil terugverdienen? En dat in een van de aller-armste wijken van Nederland!!!! Wie beslist dit?

Wat gebeurd er dan? Leegstand? Kraak? Een makelaaarskantoor of nog erger, de volgende IKEA-achtige-meubelzaak???

zoals naast Pand Noord voormalig Bouter en Kok  … Kan je daar niet een buurt-kofie-zaakje zijn gang laten gaan,… En wat van de Alfa Romeo Garage die al meer dan een jaar leeg staat? KRAKEN?

En dat ook nog op het mooiste stukje van de Meeuwenlaan, pal naast het Vliegenbos en en de Nieuwendammerdijk. FOEI!! Laat het Museum de Noord ONS MUSEUM BLIJVEN!!!!

... aflopende zaak?

... steun museum de noord!

Stadsherstel eist bijna een huur van € 2000,- per maand voor dit monumentje, en dat is niet meer op te brengen voor dit gezelschap. In het karakteristieke badhuisje aan de Zamenhofstraat maakt deze club al enige jaren opmerkelijk noord-gerichte tentoonstellingen, die menig klein ander stad-museum tot jaloezie dwingen, alsmede knopen ze  verbindingen aan met lokale  culturele en educatieve instellingen als tuinpark Buitenzorg en het Bredero College, wat wil je nog meer in een achterstandswijk???? KOMOP BESTUUR!!!

Wat kan je doen???

Wordt vriend van Museum De Noord!

En doe het meteen goed; maak ook een vriend of vriendin Vriend van het Museum De Noord. Wie in de komende weken zo’n Vriend van Museum De Noord wordt, krijgt:
– vriendschap tot en met 31 december 2011
– een lidmaatschapskaart toegestuurd
– gratis de maandelijkse Nieuwsbrief van het Museum, na opgave van het e-mailadres
– uitnodigingen voor alle openingen van tentoonstellingen en de Nieuwjaarsreceptie
– éénmaal gratis toegang tot het Museum
– éénmaal recht op gratis deelname aan een fiets- of wandelexcursie of toegang tot een lezing
– een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag

Hoe bestelt u zo’n Vriendschap om kado te geven?
Maak € 25,- over op banknummer 2362093 t.n.v. Stichting MAN Museum Amsterdam Noord o.v.v. naam en adres van naar keuze jezelf of uw vriend(in). Wij sturen dan aan het opgegeven adres de Vriendschapskaart 2011 toe met naar keuze een vermelding: “Van Sinterklaas” of “Van de Kerstman”. En zo’n Vriendschap 2011 is ook de resterende weken van 2010 geldig. Meer informatie bij Victor Lachmeijer, Vereniging van Vrienden Museum De Noord: v.lachmeijer@upcmail.nl
Of geef u op door het aanmeldformulier te downloaden.

Reacties


ilovenoord