Niall Tilli speelt woeste golven in Noordhollands kanaal

Alle hens aan dek! Voor zeemansliederen moet je bij de Ieren zijn. Dat weet iedereen, die het ruime sop kiest. En dat weet dus ook Niall Tilli (11) de jongen met de Ierse voornaam. Vorig jaar trad hij al op in de Noorderparkkamer tijdens het Growlandsfestival.

Dit jaar is hij weer uitgenodigd, maar nu voor programma ‘Schipper mag ik overvaren’. Hiervoor heeft hij een speciale begeleidingsband met ruwe zeebonken geformeerd, bestaande uit familie, vrienden, boeren en buitenlui; elk met zeemansbenen. De songs komen uit The Great Irish Songbook. Ja, dan gaan de golven ‘n heel stuk woester op en neer.

Ook zijn Alie, Leonard en Ernest te zien op het Waterpodium met de muziekvoorstelling ‘Alie Overboord’. Een optreden vol bruisende schippersmuziek uit de jazz, kleinkunst en volksmuziek.

Aan de overkant kun je met kunstenaars van Hotmamahot en de Roze Tanker bouwen aan lawaaiige kunst voor op het water. De vraag is steeds ‘Blijft dat wel drijven?’ Alle drijfkunst wordt op 17 juli, de laatste zondag uit de serie, gepresenteerd op de ‘Parade te water’. Al hoef je geen zeebenen te hebben om langs te komen, het is wel zo veilig als je zelf ook kunt blijven drijven. Dus trek kinderen die niet kunnen zwemmen reddingsvesten aan.

De serie ‘Schipper mag ik overvaren’ is een project van de Noorderparkkamer. Zes zondagen lang zeemansliederen en watervertier op en rond het water van het Noordhollands kanaal.

 

Niall Tilly

 

 

Zondag 3 juli
Vanaf 15.00 uur:  Niall Tilli & His Slightly Tipsy Sailors / Alie Overboord
Vanaf 14.00 tot 17.00 uur: Blijft dat wel drijven? Kunst voor op het water.

Schipper mag ik overvaren

  • Iedere zondag van 12 juni t/m 17 juli 2011
  • Noorderparkkamer in het Noorderpark, Amsterdam-Noord
  • www.noorderparkkamer.nl
  • gratis

Reacties


ilovenoord