Op vakantie in Amsterdam-Noord

Op vakantie gaan is niet mijn sterkste punt. Ik mis al gauw die oude dame die mij elke ochtend vriendelijk groet, de avondzon op de rode daken, ja zelfs de geur van de slootjes tussen de groene velden. De zee is overal schitterend blauw, de bergen zijn overweldigend mooi, maar ik mis Amsterdam-Noord. Mijn Amsterdam-Noord.

Misschien dat ik het dit jaar eens anders aanpak. Ik pak mijn koffer en neem mijn intrek in een van de romantische huisjes van B&B Van der Pek of vakantiehuis De Blauwe Polder in Zunderdorp. Ik drink een cappuccino bij Al Ponte en zie hoe het zonlicht speelt met de golven van het IJ. Ik fiets met mijn lief over de eindeloze dijk langs het IJsselmeer en lunch in Het Schoolhuis in Holysloot. Op het terras van het Sluisje bestellen we samen nog een fles bubbels en we dineren in De Goudfazant. En we verwelkomen de nacht in het muzikale sprookjesbos van de Tolhuistuin. Ik ga op vakantie in Amsterdam-Noord. Een droomvakantie.

Foto: Mario Toscani

Reacties


3 Comments on this post

 1. En je gaat vast naar het hooitel.
  Want als ik niet op vakantie was, dan sliep ik daar.
  Lijkt me zó romantisch

  Nancy /
 2. logeren bij B&B Kwint is ook heel leuk (www.bbkwint.nl). Oude dokterswoning, helemaal gerenoveerd, en de weduwe van de laatste huisarts (ik/lia) kan je alles vertellen over Tuindorp Oostzaan, Waterland, Amsterdam, moderne kunst, boeken, plantjes.
  Proberen!
  lia wkint – B&B Kwint/Amsterdam

  lia kwint /
 3. Ik kom een keertje slapen!

  Jeroen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord