Persoonlijke kijk op de wijk: Aarsman en Rothuizen

Heb je al een kijkje genomen in Buurtwinkels op het van der Pekplein? Dat zou ik maar snel doen, want deze dependance van het Amsterdam Museum is tijdelijk. Er hangen schitterende historische ¬†foto’s en een prachtige tekening van het Jac. P. Thijsseplein, gemaakt door Jan Rothuizen, bekend van de Zachte Atlas van Amsterdam. Zo’n tekening waar je in kunt verdwalen en waaraan je steeds nieuwe details ontdekt. Ook hangt er een foto van het Mosplein, gemaakt door de bekende fotograaf Hans Aarsman.

Persoonlijke kijk op van der Pek
Op zaterdag 16 juli van 15.00 Р17.00 uur bespreken Jan Rothuizen en Hans Aarsman hun persoonlijke kijk op de buurt.Bewoners worden uitgenodigd te reageren. Hoe zou jij je buurt in kaart brengen? Dit programma organiseren Buurtwinkels in samenwerking met de Volkskrant, kunstredacteur Sacha Bronwasser is de gespreksleider. Entree is gratis. Reserveren: rsvp@amsterdammuseum.nl

Voor meer informatie: www.buurtwinkels.amsterdammuseum.nl

van der Pekplein

Reacties


ilovenoord