Zwemwater top 5

Aan één ding heeft Amsterdam-Noord geen gebrek: water. Om te zwemmen, kun je natuurlijk gewoon naar het Floraparkbad gaan. Niks mis mee – hoewel het op warme dagen soms erg druk is. Overal in Noord – en vlak daarbuiten – vind je gelukkig zat andere plekken waar je kunt zwemmen en zonnen.

Mijn persoonlijke top 5:

1. Recreatiegebied ’t Twiske. Toegegeven: sommige strandjes zijn ’s zomers overvol. Het Twiske is echter zo groot dat je er altijd wel je eigen paradijsje kunt vinden. Naakt lopen mag. Check het haventje en duik van de steiger!

2. Het IJsselmeer. Onbeperkte hoeveelheid heerlijk zwemwater. Fiets vanaf Durgerdam de dijk op en zoek voor jezelf een mooi plekje aan het water. Neem champagne mee en laat de kurk zo ver mogelijk in het water landen.

3. Derde bocht. Tussen Schellingwoude en Durgerdam. Onlangs al besproken op ilovenoord. Spring van de elektriciteitsmast voor een extra kick.

4. Hemmeland. Zandstrand aan het IJsselmeer bij Monnickendam. Ideaal met kinderen, maar eigenlijk iets te ver om te fietsen. Wijds uitzicht over het water.

5. Kippebruggetje, Buiksloterdijk. Durfals uit het hele stadsdeel komen er al sinds mensenheugenis om vanaf het brugwachtershuisje in het Noordhollands Kanaal te duiken.

Plons!

Reacties


1 Comments on this post

  1. Of van de Gewoonboot bij Noorderlicht.

    Martijn /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord