Ajacieden spelen in Durgerdam

Op zaterdag 3 september om 14.00 uur speelt een gelegenheidsteam van DRC tegen Lucky Ajax, met onder ander Bryan Roy en de broertjes Witschge. Iedereen die ooit naar de serie All Stars heeft gekeken, kent de accommodatie van de Durgerdam Racing Club: twee oer-Hollandse grasvelden, simpele houten kleedkamers en een klassieke voetbalkantine. Tot mijn genoegen speel ik er sinds kort zelf weer.  In de noodlottige nieuwjaarsnacht van 2008 brandde het clubgebouw van DRC helaas tot de grond toe af. Gelukkig waren de acteurs uit de serie – onder wie Thomas Acda, Kasper van Kooten en de inmiddels overleden Antonie Kamerling – meteen bereid om in actie te komen voor een benefietwedstrijd. Met de opbrengst (27.000 euro) en andere middelen heeft de club de afgelopen jaren hard gewerkt om een prachtige nieuwe kantine neer te zetten.

De nieuwe accommodatie van DRC wordt zaterdag 3 september geopend met een groot feest (vanaf 13.00 uur). Om 14.oo spelen de oud-Ajacieden van Lucky Ajax tegen DRC. Lokale ondernemers staan er met bijzondere hapjes en drankjes. Sportief vermaak is er in de vorm van een klimwand en een bungee-trampoline. De swingende band Harvey & Friends en verschillende dj’s verzorgen tot 22.30 uur de muziek. Met het feest wil DRC iedereen bedanken die heeft geholpen bij de herbouw van de afgebrande kantine. Speciale genodigen zijn de acteurs van All Stars.

Reacties


ilovenoord