Avonturen op de Pont en meer films van de Filmonauten

De eerste Filmonautenweek was een groot succes! De hele week hebben 22 kinderen hard gewerkt om vier prachtige films te maken. Een documentaire over de pont, een animatiefilm over de overstroming, een speelfilm over de Volewijckers en een nieuwsprogramma over onder andere het dierenpension en de noord-zuidlijn. Er bleek dus volop inspiratie te vinden in het prachtige Amsterdam Noord!

Oudere noorderlingen vertellen verhalen aan jonge noorderlingen ...

Daarna filmen met een echte camera ... ook in de regen!

zelf de film monteren op de computer,.. knippen en plakken ....

Afgelopen zondagmiddag, 31 juli, hebben de jonge makers vol trots het resultaat laten zien aan hun ouders, vrienden en buren, op een heus premierefeest met champagne en een rode loper. De premièremiddag was druk bezocht en super gezellig. Aan het eind van de dag zijn de filmonauten beloond met een echte
filmonautendiploma en -medaille. Alle begeleiders zijn supertrots op hun knappe pupillen!

Wie de première heeft gemist, bekijk de films hieronder!

Avonturen op de Pont

Op zoek naar de schoenen van Volewijckers

Doortje en het water

Achter de schermen in Noord

Reacties


ilovenoord