Doneer een stukje Noorderparkbar, gebouwd van 100% marktplaats!

De Noorderparkbar is in aanbouw! Beetje bij beetje komen de materialen en de benodigde € 10.000,- in zicht… maar nog niet helemaal! En wie wil nou niet een biertje drinken in deze 100% Marktplaats te bouwen bar? Heb je een potje geld over?

… want we zitten pas op 12% !!!  …. toch alweer opeens op  83% !!!! 94%!!

NoorderparkBar

De Noorderparkbar

Bureau SLA en Overtreders-W bouwen een bar voor het Noorderpark in Amsterdam-Noord. Deze bar wordt compleet gebouwd en ingericht met tweedehands bouwmaterialen, afkomstig van marktplaats. De Noorderparkbar vormt onderdeel van de Noorderparkkamer, het culturele podium en ontmoetingsplek voor de buurt en heel Noord.

100% marktplaats

De Noorderparkbar wordt het eerste gebouw van Nederland dat 100% marktplaats is: alle materialen worden  tweedehands op marktplaats.nl gekocht. Het wordt een kunstwerk op zichzelf. De strategie voor de Noorderparkbar is een mix van idealisme en avontuur. Van tevoren is niet bekend hoe de bar er precies uit gaat zien. Belangrijk is wel dat het een hoge kwaliteit krijgt: ook met materialen van marktplaats kun je architectuur maken. Zo is er een optie op een oude partij afvoerslangen die waarschijnlijk voor de voorgevel gebruikt gaan worden.

Iedereen kan een stukje bar doneren

Ymere ondersteunt de Noorderparkkamer als ontmoetingsplek voor de buurt waar bewoners hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen. Met de komst van de Noorderparkbar worden er inkomsten gecreëerd om het culturele programma van de Noorderparkkamer op structurele basis te financieren. Ymere heeft de eerste basis van de bar al gefinancierd. Hiermee kan een container en een bar worden neergezet, maar er is veel meer nodig. Iedereen kan een donatie schenken. Hiermee ondersteun je niet alleen de realisatie van deze nieuwe plek in het park, maar zo help je ook de Noorderparkkamer om zijn culturele programma te kunnen voortzetten.
De bouw staat voor september gepland. In de herfst drinken we samen koffie in het Noorderpark. Het komt altijd goed…
Meer informatie over het project en doneren: www.voordekunst.nl

Reacties


ilovenoord