IloveNoord op de camping…in Duitsland!

Hoera. Vakantie. Weg uit Noord! Ons stadsdeel is me lief en Ilove it, maar een weekje of wat er tussenuit kan ik wel gebruiken. Dus met de tent naar de bergen; want die heb je hier niet. Noord laat echter niet zo maar los..

We (manlief, zoons et moi) zetten onze tent op bij een biologische boer in de Eiffel, Duitsland. De camping heb ik opgevist uit een  oude Groene Vakantiegids. Nog nooit eerder geweest, dus altijd spannend. Het blijkt helemaal zoals we het willen: Een monumentale oude boerderij, half op instorten, gerund door een licht overspannen, doch zeer freundliche bioboer. Naast de koeien is er nog plek voor zo’n vijf tenten. Een duits gezin bivakeert in de stal; verder zijn er geen gasten. Heerlijk. Onze tent, naast een beek in de Eiffel, tussen de koeien en de onbespoten prei. Geen Nederlanders, geen laptop, geen telefoon, geen televisie, geen Stadsdeel Noord.

Tot er de volgende dag  een auto arriveert met verdacht gele nummerplaten. Een echtpaar met twee dochters stapt uit. “Hé, dat is Laura. Die zit bij mij in de klas” zegt mijn zoon doodleuk….

Hoe krijg je het voor elkaar. Op de camping in Duitsland, met mensen die ongeveer driehonderd meter van ons vandaan blijken te wonen. Kinderen op dezelfde school en we halen ons brood bij de bakker op dezelfde hoek.

Gelukkig zijn mensen uit Noord hele leuke mensen en werd het een top vakantie. (het was trouwens ook hun eerste keer bij die boer….toeval bestaat niet).

Mees met Laura en Hannah uit Noord

Reacties


ilovenoord