Vintage & voodoo! Verkopen bij de IJ-hallen vlooienmarkt

De vroege zondagochtend begint niet met oploskoffie. Daar komen Vriendin en ik niet eens aan toe, we moeten meteen aan de bak. We hebben een marktkraam gehuurd bij de IJhallen op het NDSM-terrein; de maandelijkse “grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Nederland” in Amsterdam-Noord. Voor 4 euro kun je er rondstruinen, maar dit keer hebben we besloten zelf te gaan verkopen; kleding en accessoires, boeken en cd’s, babyspulletjes, edelstenen, een Afrikaans masker…

Voor onze kraam dringen vanaf 8.00 uur al mannen, op zoek naar mobiele telefoons en elektronische gadgets met, of juist zonder snoer. Als de eerste drukte achter de rug is, lukt een bakkie koffie nog steeds niet, want het komt ineens met bakken uit de lucht. We houden het klapperende oranje zeil boven de kraam met onze armen op zijn plek, de regen stroomt met liters onze mouwen in.

Verkopen bij de IJ-hallen vlooienmarkt

Gelukkig duurt het niet al te lang, net voordat de doos met boeken in een kano dreigt te veranderen, gloort er licht. Met dat licht worden ook de studentes wakker, die voor een eurootje per stuk kleding komen uitzoeken. Niet veel later koopt een Surinaamse dame ons Afrikaanse masker. Ze kijkt bedenkelijk als we haar er “veel plezier” mee wensen; dan hebben we het duidelijk niet begrepen. “Hij komt onder de garage. Richting de buren.” Ah, ok. “En ik heb ook al vijf heksen gekocht,” voegt ze er nog tevreden aan toe. Als de wind weer opsteekt, roepen we naar elkaar: ““help jij die dames even, dan hou ik de kraam beet!”

Wilt u regenwater in uw koffie?

Maar dan, rond een uurtje of 4, breekt de zon door. Het zeil kan aan de kant. De klanten reageren vrolijk. En de koffie? Die wordt vervangen door een biertje. Wel verdiend. En dit keer ook letterlijk.

En nu een welverdiend biertje!

Reacties


1 Comments on this post

  1. Leuk om eens niet het verhaal over de IJhallen, maar vanuit de IJhallen te lezen! 🙂 Hoop op goed weer voor jullie de volgende keer.

    Tillie /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord