Brandweermannen komen iedereen uitzwaaien

Al jaren neem ik me voor om een keer mee te doen aan de Dam tot Damloop, maar op een of een andere manier vind ik altijd wel een reden om dat niet te doen. Te laat, te lui, te druk of net weer begonnen met roken. Misschien moet ik me eerst maar eens inschrijven voor de Dam tot Damwandeltocht. Om het parcours te verkennen… Zaterdag 17 september is het weer zover: duizenden wandelaars doorkruisen die dag Amsterdam-Noord, op weg naar Zaandam. Bij aankomst in Noord worden ze verwelkomd door troubadour Jan van Til, bij hun vertrek uitgezwaaid door de Blister Sisters en vijf stoere brandweermannen met bloedend hart. Vijfhonderd ilovenoord-vlaggen maken de wandeltocht extra feestelijk.

Als je de spieren vast een beetje los wil maken, kan dat op zondag 11 september tijdens de Noorderparkloop. Deze wandeling door het Noorderpark en omgeving begint om 11.00 uur, inschrijven vanaf 10.00 uur. Eén rondje is 3,6 kilometer en je kunt één, twee of drie rondjes lopen. Meer info: www.noorderparkfestival.nl.

Reacties


ilovenoord