Dam tot Dam Weekend in Noord

Op zaterdag 17 en zondag 18 september doen weer duizenden wandelaars, fietsers en renners Amsterdam-Noord mee tijdens het Dam tot Damweekend. Onderweg kom je wat verrassingen tegen, vooral bij het verlaten van Noord … daar wachten Brandweermannen en de Blister Sisters je op, om je uit te zwaaien …. met bloedend hart! Kom je snel weer terug?

Dit jaar is Noord extra feestelijk aangekleed (let op de vlaggen van ilovenoord!) en tijdens de wandeltocht zijn er verschillende optredens op straat. De bewoners van de Molenwijk zorgen zowel zaterdag als zondag voor een extra warm onthaal. In de Molenwijk is er traditioneel ook de Mini Dam tot Damloop.

Zaterdag : Wandelen van Dam tot Dam

Op zaterdag 17 september 2011 vindt de 9e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht plaats. Bijna 15.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit wandelevenement.

Dam tot Dam Wandeltocht

Dam tot Dam Wandeltocht

Op het programma staan een 9 (ook nordic walking), 18 (ook nordic walking), 26 en 40 km. Daarmee is de Dam tot Dam Wandeltocht een van de grootste eendaagse wandelevenementen van Nederland. De deelnemers en toeschouwers creëren een unieke sfeer langs de verschillende parcoursen.

Zondag: Dam tot Dam Loop

De 10 Engelse Mijl (16,1 km) gaat zondag vanaf de Prins Hendrikkade in het centrum van Amsterdam, via de IJtunnel naar hartje Zaandam. Naast de 10 Engelse Mijl, staan de 4 Engelse Mijl Damloop (6,4 km), de Run2Day Ladies Damloop (6,4 km) en de Mini Dam tot Damlopen op het programma.

Zondag: FietsClassic

Uniek is de start van de Dam tot Dam FietsClassic vanaf de historische Dam in Amsterdam. Via de Damstraat en de onvergetelijke passage door de IJtunnel vervolgd de prachtige route langs diverse Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam. Zo gaan de verschillende routes met keuze over 40, 65, 105 en 145 km naast Amsterdam en Zaandam onder meer door Schoorldam, Obdam, Monnickendam, Ilpendam, Volendam, Edam en Durgerdam. De finish is tegenover het koninklijk paleis midden op de Dam in Amsterdam.

Reacties


ilovenoord