De Noorderparkkamer blaast het park op

Laat de herfststorm maar komen! ..uh, .. maar wellicht blijft het bij een zwoel indian-summer briesje?
Bij de Noorderparkkamer hopen ze wel op flink wat wind, anders maken ze het zelf wel. Op zondag 2 oktober kun je opblaasbomen maken en tegelijk worden stormachtige solo’s en avontuurlijke jazz het park ingeblazen. The Ambush Party speelt improvisaties uit de klezmertraditie en jazzmuziek uit de jaren vijftig.

Designers Lobke Meekes en Bas Kools helpen je met het maken van een opblaasboom. Stofzuigers blazen er een heel bos van. Als je eerst nog inspiratie op wilt doen, kun je binnen foto’s en filmpjes bekijken van opblaasbare kunstwerken. Ook is WindKracht Noord aanwezig met windenergieke activiteiten, zoals een windmolen bouwen of het Windspel spelen.

The Ambush Party (foto Maarten Kerkhof)

Bij de serie Wind van de Noorderparkkamer ervaar je de natuurlijke kracht met alle zintuigen. Fluitiste Adeline Salles stelde een podiumprogramma samen vol windblazers uit allerlei windstreken. Daarnaast kun je iedere zondag een windcreatie maken.

  • 15.00 uur: Concert: The Ambush Party
  • 14.00 – 17.00 uur: Opblaasbomen maken en WindKracht Noord activiteiten

The Ambush Party zijn: Natalio Sued (tenor sax), Harald Austbo (cello), Oscar Jan Hoogland (piano) en Marcos Baggiani (drums).

Reacties


ilovenoord