FilmKiosk festival in de Banne

Het FilmKiosk festival staat in het teken van documentaires, favoriete films van bewoners en voorbijgangers, live muziek en kunst. In de tijdelijke FilmKiosk tegen over het winkelcentrum de Banne in Amsterdam Noord.

Op 7 september opent het festival met een kinderprogramma door de Taartrovers/Het Kinderlab. Daarna staat het festival in het teken van documentaires, lievelingsfilms van bewoners, live muziek en kunst.

FilmKiosk festival: woensdag 7 t/m zondag 11 september
Middag programma: 14:00 – 16:00 uur
Avond programma:   19:00 – 22:00 uur

 • Toegang en koffie/thee is gratis.
 • Er zijn een aantal zitplaatsen, maar iedereen mag ook eigen stoel, hapjes en drankjes meenemen.
 • Locatie kiosk: Hoek Statenjachtstraat / Koopvaardersplantsoen – tegenover winkelcentrum De Banne in Amsterdam-Noord.

Highlights

 • Woensdag 7 sept
  14:00 uur: Festival opening met de Taartrovers en het Kinderfilmlab. Unieke filmopname, workshop voor kinderen vanaf 3 tot 10 jaar.
 • Donderdag 8 sept.
  19:00 uur: Korte performance met zang door Fanny de Ruiter, gecombineerd met een geprojecteerde live beelden van Renske Mijnheer en Olga Timmer. Geïnspireerd door de Banne buurt.
 • Zaterdag 10 sept
  19:00 uur: Een bekende klassieke film met live muziek door de muzikanten van de Muziekstraat (uit de Vogelbuurt).
 • Zondag 11 sept
  19:00 uur:De nieuwste trailer van de film Gone Back (met o.a. actrice Hanna Verboom) van filmmaker Ernest Meholli (Kosovo-Nederland en uit Amsterdam Noord).
  19:30 uur: Voorvertoning van Greyland (zie ook www.greyland.info) een onderzoek naar het effect van voor lange tijd niet naar ‘huis’ kunnen gaan. Greyland is een Foundland project in samenwerking met beeldend kunstenaar Rosie Heinrich (Amsterdam Noord)

Programma FilmKiosk

Reacties


ilovenoord