Het leven is geven en vegen!

Kringloopwinkel De Lokatie is met stip mijn favoriete shopplek in Noord. Vorige week werd ik daar verrast door een verzameling prachtig geschilderde bezems. Het werd nog beter toen ik het kaartje las: ‘De Vegende Hollander’, fair trade bezems uit Sri Lanca.

Geen tweedehands spul, maar hartstikke nieuw, vrolijk, orgineel en ook nog goedkoper dan zo’n kunststof ding van de Gamma. En het brein achter dit product, Hergen van de Starre, woont natuurlijk in Noord.

Hergen van der Starre is begonnen met zelf bezems te beschilderen en ontdekte zo dat daar een flinke markt voor is. Zo groot dat hij de bezems nu laat maken en beschilderen door kunstenaars in Sri Lanca. Op zijn website staat uitgebreid te lezen hoe de bezems tot stand komen en hoe de verkoop weer ten goede komt aan de bezemsexperts aldaar.

En wat heeft Hergen dan met Noord?

“Noord is mijn speeltuin, waar ik op verscheidene plaatsen straat-kunst maak om de (NDSM)buurt op te vrolijken. Ik spoot vroeger vaak I love Noord op straat, maar ben daar mee gestopt toen ik zag dat anderen het hadden overgenomen. In Noord kan ik mijn ei kwijt en ik ben heel blij hier te wonen. Ik hou van de stad, maar woon liever buiten en dat kan heel goed in Noord, geen hectiek als je dat niet wilt.”

Precies, en omdat je steeds bijzondere mensen tegenkomt. Mensen die een pracht zaak opzetten met vrolijke bezems, bijvoorbeeld.

B-ezems bij De Lokatie

Vegende Hollanders komen in groot en kindermodel.  Grote bezems kosten normaal €18,50 kinderbezems €14,50.  Maar de bezems bij De Lokatie zijn  B-zems (b-keuze) en daarom goedkoper.  In Noord worden de mooie vegers ook verkocht bij “De Loods” aan de Papaverweg 18b en binnenkort ook bij Kek in de van der Pek. (Hergen, heb je al aan het schattigste wereldwinkeltje aan het Purmerplein gedacht?). En als je ze echt graag wilt hebben kan je ze zelfs bij Hergen thuis komen halen.

Je kan ook een bezem naar eigen ontwerp laten maken, als kado of promo.  Wat denk je van een IloveNoord bezem……??

Reacties


2 Comments on this post

  1. Tsja, er is ook echte straatkunst in Noord en misschien is een deel daarvan ook van Hergen maar dat hij overal het logo van zijn winkeltje heeft neergespoten vind ik geen aanwinst.

    Stefan /
  2. @Stefan, ja, er is ook echte straatkunst in Noord waarvan een deel van mij, dat logo vind je op plekken die ik daarvoor schoon heb geveegd.Het heeft niets met kunst te maken, het is puur reclame uit eigen belang. Gelukkig krassen vele anderen er weer vanalles overheen, en smijt men hun afval er neer zodat je van mijn sporen al snel niet veel meer ziet..

    Hergen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord