Het nieuwe Ameelia.nl verdient een bloemetje

Een nieuw, groen uithangbord met prachtige letters aan de gevel van Hagedoornweg 18 stemt me vrolijk. Want het vertrek van de Readshop en verschillende leegstaande pandjes doen vermoeden dat het niet makkelijk is om een winkel aan de Hagedoornweg te beginnen. En daar is ze, sinds half juli: Ameelia.nl.

Een mooie naam voor een nieuwe bloemen- en plantenwinkel, waarvan de ene helft van de winkel uit verse bloemen en planten bestaat en de andere kant vol staat met een groot assortiment kunstbloemen.

De bloemetjes buiten

Ook is er een online shop. Als je vandaag voor 16.00 uur bestelt, is het boeket morgen in huis. De tekst op de website verraadt een beetje dat de eigenaresse geen geboren Amsterdamse is. Ameelia.nl verkoopt “verjaardagbuketen”, maar ach, dat oogt exotischer dan een Hollands boeket. De eigenaresse, Kristine, komt inderdaad uit Letland, waar ze met haar moeder meerdere bloemenwinkels had. Nu woont ze zo’n 6 jaar in Nederland. En die mooie naam Ameelia? “Dit is Ameelia!”, legt Kristine uit, wijzend naar haar dochtertje van 1,5 die vrolijk door de winkel dartelt.

Kristine met haar dochtertje Ameelia

Ameelia

Ameelia heeft nog een broer en zus en ze wonen in de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord. In de buurt dus. We wensen Kristine veel succes met haar eerste eigen winkel, die zeven dagen per week -dus ook op zondag!- open is. Alleen al het lef om hier een nieuw winkeltje te beginnen verdient een buketje.

Reacties


6 Comments on this post

 1. Tof! Die straat kan inderdaad wel wat opknap gebruiken, Amelia lijkt me een goede!

  chris /
 2. Beste Kristine. Heel veel succes met de bloemenwinkel Ameelia!
  We komen binnenkort een boeketje bestellen.

  Henk Ras,
  Museum De Noord.

  Henk Ras /
 3. Was van de week even binnen om een plant aan te schaffen, maar er was geen hond te bekennen. Geen klanten, maar ook geen personeel.
  Dat schiet lekker op.
  Onverrichte zaken weer naar buiten gegaan.

  Rob Boekanier /
 4. HEEEL HEEL MOOI bloemen winkel!
  ik ben zoo blij ,mooie boeketten,en het is nog mooier dat de winkel zondag ook open is.

  Alise /
 5. Hallo allemaal!
  ik ben Kristine van bloemen winkel .
  Rob Boekanier-sorry maar ik ben allen in de winkel,mischien was ik op dat moment een kopje tee maaken,maar als iemand binnen komt en zegt goedemorgen of goededag dan hoor ik het en kom ik bij u gelijk.

  Bedank voor iedereen wie is al mijn vaste klanten en iedereen is welkom bij ons 7 dagen per week!
  Kristine
  Ameelia.nl

  Kristine /
 6. ‘Want het vertrek van de Readshop en verschillende leegstaande pandjes’

  Ehhh… een vraag aan de schrijven van deze tekst, Hoe vaak komt u op de Hagedoornweg?

  Op het moment staat namelijk ALLEEN de Readshop leeg en een iniminie pandje ernaast. De winkel waar de bloemen winkel in zit heeft ook maar voor een korte tijd leeg gestaan.

  Op de Hagedoornweg heb je namelijk, Burger&zn, Pouw,Kapsalon, theehuis/cafe, ligerie winkel, schoenenwinkel, nog een kapsalon, surinaams winkel/toko, remani, Leeg, leeg, Videotheek, internetcafe/belwinkel, apotheek, snackbar, turkse bakker, bloemenwinkel en de Brei hoek.

  Zo heel erg is het dus ook niet, en het is een gezellige drukke straat aan een belangrijke drukke weg!

  Mieke /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord