Rainer Maria in de Stadshoeve – 14 t/m 22 september

De Stadshoeve in Zunderdorp is omgebouwd tot een theater. De Warme Winkel speelt een reprise van Rainer Maria, eerder te zien op Oerol. Een uniek stuk op een unieke lokatie …. kijken?

opbouw van Rainer Maria .. foto via Warme Winkel

Rainer Maria Rilke was één de belangrijkste lyrische dichters in de Duitse taal en liet een veelzijdig oeuvre na. Naast talloze gedichten schreef hij ook toneelstukken, romans, korte verhalen en correspondeerde intensief met verschillende Europese grootheden. De Warme Winkel is gevallen voor de schoonheid van Rilkes gedichten en de stijl van zijn proza en brieven. Zijn intense manier van beschrijven, maakt dat de meest alledaagse dingen boven zichzelf uitstijgen en een grotere, universele betekenis krijgen. Naar aanleiding van gesprekken met vertalers van het werk van Rilke brengt De Warme Winkel deze fameuze dichter en zijn poëzie op een eigenzinnige manier opnieuw tot leven.

spel en concept Mara van Vlijmen, Maria Kraakman, Vincent Rietveld, Jeroen De Man, eindregie Marien Jongewaard lichtontwerp Prem Scholte Albers geluidsontwerp Richard Janssen uitvoering muziek Roald van Oosten scenefotografie Sofie Knijff

opbouw van Rainer Maria .. foto via Warme Winkel

In Amsterdam speelt deze voorstelling op de Stadshoeve, Zunderdorpergouw, te Zunderdorp (Amsterdam Noord). De locatie is te bereiken op de fiets, met de auto en met het openbaar vervoer. Klik hier voor de routebeschrijving.

Reacties


ilovenoord