Tropische vlinders in Noord

Vlinders zijn magisch, dat weet iedereen. Zelfs het gewoonste koolwitje doet je mondhoek krullen. In de tropen hebben ze de mooiste. Vliegende juweeltjes, stilletjes schreeuwend om applaus. En hoewel ze lange afstanden kunnen afleggen doen ze Noord niet vaak aan. Maar nu zijn ze er… echt!

Voor een paar dagen in september heeft de schooltuin aan het Heggerankweg een heuse vlinderkas ingericht. Vlinders van de grote kas uit Artis zijn een paar weken te gast in Noord. Lang genoeg om ook een aantal poppen te zien uitkomen.

Vorig jaar heeft de NME (Natuur en Milieu Educatie) de vlinders voor het eerst naar Noord gehaald. Ik vond het fantastisch. Hoewel eigenlijk voor grotere kinderen, mocht ik toch naar binnen met mijn zoon van 1. We waren beide zwaar onder de indruk, kan ik je vertellen. Vlinders overal, op je schouder, op je neus….

Dus grijp je kans.  Laat de herfst wind buiten maar waaien. Dompel je onder in de tropische warmte en laat je omringen door deze vluchtige wondertjes. Voor je weet zijn  ze weer vertrokken.

http://www.noord.amsterdam.nl/90221/Tropische_vlinders_in_Amsterdam-Noord

O ja. En 14 sept is het ook nog open dag op de schooltuinen. Naast vlinders, ook roofvogels, vleesetende planten en meer….

Reacties


ilovenoord