Asterdorp achter de schermen

De afgelopen weken heb ik kunnen volgen hoe mijn papieren monologen en dialogen over de geschiedenis van Asterdorp door regisseur Caitlin van der Maas en drie geweldige actrices tijdens de repetities tot leven zijn gewekt. Het was een vreemde gewaarwording om tijdens de laatste doorloop echt geraakt te worden door Caitlins originele ideeën, het bijzondere spel en de meerstemmige zang van Yent, Suzanne en Cathelijne én zelfs door de balkunsten van accordeonist Gert – die een onverwachte rol in de muzikale voorstelling heeft gekregen. Mijn eigen teksten krijgen ineens een heel andere lading. Ik verheug me nu al op de première van ‘Asterdorp – Het godvergeten Noord’ van komende dinsdag – al is het alleen al omdat ik erg benieuwd ben wat anderen vinden van deze vertolking van een bijzonder stukje Noordse geschiedenis.

Zelf ook nieuwsgierig naar ‘Asterdorp – Het godvergeten Noord’ ? Check www.asterdorp.nl. Voor de voorstellingen in M-Lab (25 t/m 30 oktober) zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Reacties


4 Comments on this post

 1. Dat is nou toch vreemd! Als je met mensen die niet uit Noord komen te praten komt over dit stadsdeel, beginnen ze vaak over Asterdorp. Want ze hebben Suzanna Jansen gelezen. “Dat pauperparadijs, dat was toch Vogeldorp? Of was het nou Floradorp? Waar ligt dat Asterdorp eigenlijk?”
  En dan komt er een toneelstuk over Asterdorp EN ER ZIJN NOG KAARTJES TE KOOP! SCHANDE !!! De drieduizend verzamelde donateurs van de tien historische clubs in Noord zouden in kolonne voor de kassa van het M-Lab moeten staan. Desnoods in de regen! En je kan tegenwoordig ook nog gewoon via de website kaartjes bestellen. Ga kijken, pseudo-cultuurminnaars!

  Henk Ras /
 2. hier een leuk filmpje over de repetities! http://www.youtube.com/watch?v=TW6vvzMtgDk

  luc /
 3. Heb ik wel een paar artikelen over Asterdorp in de kranten gezien, maar geen enkele recensie over “Asterdorp – het Godvergeten Noord”. Ben ik toch maar gaan kijken met m’n misjpoge, vrijdag 28 november. Uitverkocht huis. Tout Amsterdam-Noord aanwezig! Was een prima voorstelling. Goed geacteerd en gezongen, uitstekende regie. En die accordeonist op een knoppenklavier stal voor mij de show.
  Ik was nog van plan een recensie te schrijven, maar eerst even het M-Lab gebeld. Ze melden uiteraard wel dat er een nieuwe voorstelling is, maar ze vragen de recensie-journalisten niet bij nieuwe, experimentele voorstellingen. Omdat een negatieve beoordeling een carriere kan breken. Ik snap het wel en toch vind ik het jammer. Deze Asterdorpvoorstelling had het gehaald!

  Henk Ras /
 4. Dankjewel Henk, voor de mooie woorden!

  Jeroen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord