Extra Molendag Krijtmolen d’Admiraal om stemmers te bedanken

Krijtmolen d’Admiraal wint molenprijs 2011! Dat wisten we al, en we hebben er via ilovenoord ook erg ons best voor gedaan. Nu de beloning! … een extra Molendag om de stemmers te bedanken!

Kom aanstaande zaterdag, 8 oktober, naar Krijtmolen d’Admiraal. Tussen 11 en 17 uur bent u van harte welkom. Dankzij de bijna 6.000 mensen die op de molen gestemd hebben, heeft d’Admiraal de molenprijs 2011 gewonnen. Om dit te vieren, en alle stemmers te bedanken, is er deze extra molendag. Een goede gelegenheid om de molen van binnen te bekijken. Ook kunt u de stelling beklimmen, en genieten van het uitzicht over het Noord-Hollands Kanaal. Als er voldoende wind is, zal de molen draaien. In ieder geval zijn de molenaar en een aantal vrijwilligers aanwezig om rondleidingen te geven, vragen te stellen en uitleg te geven over de plannen die nu werkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Krijtmolen de Admiraal

Krijtmolen de Admiraal

Droom wordt werkelijkheid

Met de molenprijs is een bedrag van € 50.000 gemoeid. Samen met het bedrag dat al bij elkaar verzameld was, is er nu voldoende geld om de molen op te knappen. De dienstwoning die bij de molen hoort wordt bewoonbaar gemaakt. De molenaar, Harm-Ydo Hilberdink, zal er gaan wonen. Hierdoor kan hij de molen veel vaker laten draaien. 
Ook wordt de maalruimte teruggebracht in de sfeer van 100 jaar geleden.

En wordt er een kleine, vaste tentoonstelling over molens geplaatst. En de molenzaal, nu al een sfeervolle trouw- en vergaderlokatie, wordt verbeterd.
De lang gekoesterde droom van Harm-Ydo zal nu werkelijkheid worden. De molen wordt zichtbaarder en toegankelijker. Zowel voor inwoners van Amsterdam-Noord als voor alle andere Amsterdammers, bezoekers uit de regio en uit de rest van de wereld.

Wordt nu vriend van de molen

Het winnen van de Molenprijs is een geweldige impuls. Want met deze eenmalige bijdrage krijgt molen de grootste opknapbeurt sinds de restauratie uit de jaren ‘60. 
Om ook in de kosten van het jaarlijks onderhoud te voorzien, nodigt het bestuur van de Krijtmolen iedereen uit om ‘Vriend van d’Admiraal’ te worden. Vanaf € 15 per jaar bent u dit al. Als vriend wordt u op de hoogte gehouden van speciale activiteiten en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de molen. Daarnaast is er ieder jaar een bijeenkomst  voor vrienden om  de nieuwste ontwikkelingen in of rond de molen met eigen ogen te kunnen bekijken. Met het oog op de verbouwing is dat nu natuurlijk extra interessant.
Wilt u meer weten of u meteen aanmelden?

Reacties


ilovenoord