Geïnspireerd raken in Nieuw Dakota

In Nieuw Dakota komen de tentoonstellingen in samenwerking met galeries, musea, curatoren, verzamelaars en kunstenaars tot stand —  zo ook Stirrings, dat op zondag 23 oktober opent. Tussen 16.00 en 18.00 uur kun je op de NDSM werf de door onafhankelijk curator Michiel van der Wal samengestelde expositie Stirrings voor het eerst binnen wandelen. Stirrings laat werk zien van drie jonge Amerikaanse kunstenaars: Ana Cardoso, Alex Hubbard, Jon Pestoni.

De titel van de show verwijst zowel naar de betekenis ‘het begin van een emotie, bijvoorbeeld geïnspireerd raken’ als naar Jacques Lacan’s bekende en door John Armleder gevierde maxime “touillez, touillez, il en sortira bien quelgue chose” oftewel “blijf roeren (blijf zoeken), en uiteindelijk zal er iets uitkomen”; een manier van denken over kunst maken en over de betekenis van deze kunst die deze jonge kunstenaars aanspreekt en verbindt.

Wil je op een ander moment een kijkje nemen? Nieuw Dakota is op donderdag en vrijdag van 11:00-19:00u geopend, en op zaterdag en zondag van 11:00-17:00u. De toegang is gratis, voor meer info kijk je op www.nieuwdakota.com.

Reacties


1 Comments on this post

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord