HEMA grasveldje NDSM – HollandseEenheidschMAgie

Het was september en het leek zomer. Het begin van het nieuwe schooljaar. Iedere dag scheen de zon alsof het de laatste was voor aanvang van een lange gure herfst en aansluitend: de winter. Dat beseffende, dan moet je gewoon naar buiten. Kinderen komen uit school en het gezin is compleet om 18:00 uur.

Er volgt een euforisch gevoel , een gevoel van vrijheid, het verleden trekt als een film voorbij! De reden waarom we hartje Jordaan achter ons lieten om als pioniers in Tuindorp Oostzaan een schimmelige voormalige zuivelwinkel uit 1928 te kopen. IEDEREEN verklaarde je voor gek om zo ver weg uit de stad te gaan, naar dat rare verre Noord, en ook nog daar?! Die hele Klaprozenweg af en er gaat niet eens pont! Ja. Ja. Ja! Daarom. Vanwege lucht, water, ruimte en rafelranden. Voormalige scheepsbouwwerf, troep en veel plannen… net als wij. De aanhouder en de visionair wint.

sappig grasveldje bij de HEMA op NDSM

We gaan op het sappige groene grasveldje achter de Hema zitten. Gewoon zonder picknickkleed en wat later met een waanzinnige zonsondergang.  We eten bollen met Ardennerboterhamworst en we drinken een pakje verse melk en een glas wijn. Van de Hema die (elke dag  – behalve zondag)  tot 18:30 open is. En we vieren de zomer, de herfst, het uitzicht en Noord. Amsterdam – Noord – West om precies te zijn.

—————————————————————————————————————-

// dit artikel is geschreven door Suzanne van Heese , dit IS een nieuwe ilovenoord redactrice!

Suzanne van Heese (1976)

 • Productmanager Frankrijk, Italië en Turkije bij Family Tours

Woont in Noord sinds 2004
Luistert naar Mariza en Sergio Godinho
Drinkt koffie (zwart van Italiaanse bonen) voor de deur
Eet graag in het gras, op balkons, in tuinen en op dijken
Danst op een berg of vulkaan en met kind met ‘Kind in Beweging’ door Studio Springstoel  in de Evenaar

—————————————————————————————————————-

Reacties


4 Comments on this post

 1. Dit is echt leuk hoor!!!

  Ida de Groot /
 2. Erg leuk gedaan Suzanne.

  Loes Pals-de Groot /
 3. Hoi Suzanne,

  Een heel mooi stuk over jullie leefomgeving.

  Gefeliciteerd!

  Ik ben trots op je

  je moeder

  diny visser /
 4. Mooi stuk, alsof ik er zelf bij ben!

  Karin.

  Karin /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord