Liesje van den Berk in Museum de Noord met Wegwassen

De publiekslieveling van Atelierroute Boven ’t IJ 2011 is  Liesje van den Berk. Onderdeel van deze prijs is een solo-expositie in Museum de Noord. Deze expositie “Wegwassen” opent op 14 oktober om 19 uur.

In deze expositie zal ze een selectie van haar tekeningen en performances laten zien met het thema “in between”, in balans tussen privé en publiek. Duidelijke aanwezig zijn, maar toch in je eigen wereld. De strijd om je persoonlijke ruimte binnen  een publieke ruimte, zoals in een badhuis.

Tijdens de opening op 14 oktober 2011 zal ze een performance laten zien dat een verband legt tussen de oorsprong/geschiedenis van het museum de Noord, een openbaar badhuis en haar werk. De overblijfselen van deze performance zullen in het museum zichtbaar blijven tijdens de expositie.

Liesje van den Berk (Nijmegen, 1982) exposeert haar werk regelmatig. Haar werk was te zien  o.a. bij  Kunstliefde in Utrecht, Imagine IC in Amsterdam en Bart kunst in huis in Nijmegen en ze maakt daarnaast performances voor bijvoorbeeld Oerol en het Grimmmuseum in Berlin.

Kun je jijzelf wegwassen uit de publieke ruimte, zonder werkelijk te verdwijnen?

Reacties


ilovenoord