Lobke maakt soep in De Banne

Bij het maken van tv-opnames voor het oude poortgebouw van Asterdorp zie ik op de achtergrond mensen voorbij lopen met hun nieuw verworven schatten van kringloopwinkel De Lokatie. Een jonge vrouw stelt zich voor als Lobke. Enthousiast vertelt ze dat ze de komende maand aan de slag gaat in de Banne met een bijzonder project.In deze buurt met 141 nationaliteiten wil ze mensen met elkaar verbinden met behulp van recepten. Ze vraagt bewoners om op dinsdag, woensdag of donderdag naar mini-atelier De Kleurenstraatkiosk te komen met hun favoriete recept. Elke dag wil ze een van die gerechten gaan koken. Van elk gerecht kiest ze één ingrediënt en daarmee stelt ze uiteindelijk de Oersoep van de Banne samen. Ik ga zeker even proeven…

Kleurenstraatkiosk, hoek Statenjachtstraat/Koopvaardersplantsoen, 1 november t/m 1 december, dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur. Check ook: debanne.oersoep.nu

Reacties


4 Comments on this post

 1. Wat een leuk initiatief! Bijna jammer dat ik niet in Noord woon! 

  Amice /
 2. Ik heb haar al gezien, super leuk! Kan iedereen aanraden een kijkje te nemen!

  Robert /
 3. Super leuk dat soep maken, zeker als hij zo gebonden wordt met alle mensen

  Henri /
 4. Heb net heerlijke Soto gegeten bij de Oersoep-kiosk in de Banne.
  Leuk initiatief! Zeker de moeite om langs te gaan.

  Tina /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord