Nieuwe redacteur(en)? voor ilovenoord

Aanwas. Daar dachten we in eerste instantie aan. Gestaag bereiken we nu na een anderhalf jaar 7000 unieke noorderlingen met onze website. En nieuw vers bloed …. dat is altijd welkom! Onze oproep voor een nieuwe redacteur leverde maar liefst twaalf (!) reacties op.

En tot vandaag druppelen de inzendingen van een proefopdracht binnen. Wie het wordt? Of gaan worden? Dat beslissen we volgende week. Ondertussen een kleine sneak preview:

Verwacht geen buffelmozzarella uit Campania of exclusieve gedroogde ham van het Livar varken. De menukaart biedt keuze uit eenvoudige broodjes zonder opsmuk, ruim belegd met zoetigheden, kaas of vleeswaren. Kortom: broodjes zoals je moeder ze voor je zou smeren.

We gaan op het sappige groene grasveldje achter de Hema zitten. Gewoon zonder picknickkleed en wat later met een waanzinnige zonsondergang.  We eten bollen met Ardennerboterhamworst en we drinken een pakje verse melk en een glas wijn. Van de Hema die (elke dag  – behalve zondag)  tot 18:30 open is. En we vieren de zomer, de herfst, het uitzicht en Noord. Amsterdam – Noord – West om precies te zijn.

Alsof de container pardoes uit de lucht is komen vallen. In de Afbramerij, een van de grote loodsen van de voormalige NDSM-werf, hangt sinds kort een grote zeecontainer door de grote schuifdeuren in de gevel.

Afgelopen zomer waren er filmopnames aan de Meidoornweg, niet te missen voor iedereen die van en naar de pont gaat. De weg was aan beide kanten afgezet met rood-witte linten en er stonden meisjes in gele hesjes met walkietalkies. Het oude gebouw, aan Meidoornweg 2 was omgetoverd tot politiebureau. Ik kende dat gebouw alleen als huisvesting voor een reisorganisatie in wereldse reizen.
Nu zijn er wel vaker filmopnames in Noord en als ik naar de pont fiets, heb ik meestal haast. Ik besteedde er dan ook geen aandacht aan. Toch bleef dat gebouw in mijn hoofd rondspoken. Zeker toen ik hoorde dat er vroeger een bank zat.

Ik was bij de try-out en ik heb het geweten! Elke spier en elke vezel van mijn lichaam heeft die avond bewogen. Eerst een fijne warming up, daarna een korte choreografie, waarbij de nadruk lag op het met gevoel uitvoeren van de bewegingen, niet op de correctheid van de passen an sich. Dat was echt een verademing, zeker voor mensen met geen of weinig danservaring.

De groeiende aandacht voor het Noord van een eeuw geleden
In deze eeuw lijkt er een nieuwe stroom van informatie opgang te zijn gekomen over het Amsterdam-Noord rond de jaren ’20 van de vorige eeuw. Ik vind het heerlijk dat mensen het initiatief nemen om dit stukje geschiedenis van Noord onder de aandacht te brengen.

Reacties


ilovenoord