Olevantjes: naschoolse opvang waar je blij van wordt!

Veel werkende ouders zullen het herkennen. Opvang regelen na schooltijd, want werk is er ook na drieën.  Maar goede én leuke naschoolse opvang  is zeldzaam. Kinderen vinden het meestal niks en het schuldgevoel ligt op de loer. Mijn oplossing: NSO de Olevantjes in Amsterdam Noord!

Vroeger ging mijn zoon naar een andere opvang. De tegenzin begon al ‘sochtends. En niet geheel onterecht. Hij werd ‘opgevangen’ in een soort bunker met als speelplaats het parkeerterein.. zeer aantrekkelijk. Als ik hem kwam halen stonden er met regelmaat huilende kinderen op de gang en zat de rest voor de televisie. We hadden er allebei genoeg van, maar een alternatief bleek nog niet zo makkelijk.

Gelukkig was net de familie Levant een NSO gestart in Noord. We zijn gaan kijken en mijn zoon was meteen om. Grootste aantrekkingskracht voor hem: ze hebben een Wii. Voor mij? Ze geven de kinderen  avondeten (echt waar! en hij eet het ook!).

ruth de drijvende kracht....

Ik moest wel andere ouders (en kinderen) mee te krijgen, want voor minder dan vijf kindjes konden ze het transport niet regelen. Dat was niet zo lastig, er bleek vraag genoeg. Nu rijden er al drie busjes van onze school naar de Olevantjes. Dat geeft wel aan hoe goed het bevalt. Ze hebben gewoon een goede plek ingericht, met voor alle kinderen genoeg te doen (lees kamer, bouwplek, tafelvoetbal, computers, knutseltafel en de Wii room natuurlijk). Daarnaast regelen ze sportlessen in de buurt en geven knutsel- en kookles. Maar als er een feestje is, krijg je geen kinderkookexperiment, doch de heerlijkste hapjes. Je hoeft alleen je eigen bier nog mee te nemen.

ze hebben een Wii....

Geheime wapen van de Olevantjes is kokkie, de kokkin. Iedereen houdt van haar (en van haar spicy drumsticks). Oh ja en van John. Die haalt de kinderen van school in zijn supercoole bus en weet precies wie zijn fiets wel en niet mee moet. Eigenlijk zijn ze alle medewerkers super. Met wonderbaarlijk precisie weten ze hoe het mijn zoon vergaan is die middag (“hij heeft twee borden gegeten, maar voetballen vond hij een beetje zwaar”..wauw ).

Ik hoor mijn zoon zelden nog klagen (dat wil zeggen over opvang na school). Hoera voor de Olevantjes!

geheime wapens...

www.olevantjes.nl op het Albatrospad 111

Reacties


6 Comments on this post

 1. Ja! De Olevantjes is te gek!

  Nicole /
 2. Ha Marcia, goed dat NSO zo gezellig kan zijn. Bij de Olevantjes ben ik nog eens op bezoek geweest, om te kijken of er belangstelling was voor de natuurtalenten in het Vliegenbos op woensdagmiddag. Uiteraard zijn de kinderen daar nog steeds welkom! Groetjes, Wilma

  wilma van den akker /
 3. GA ZO DOOR Olevantjes.

  Hulde aan Ruth,Kokkie en het team.

  Ruth Leysner /
 4. Ik heb heel veel goede dingen over Olevantjes gehoord en ik zit te denken om mijn twee kindjes ook daar te plaatsen. Ben echt benieuwd of mijn kids het leuk zouden vinden want die zijn heel erg kieskeurig, maar wat ik hoorde over Olevantjes laat me niet meer twijfelen dat het wel goed gaat komen. Maar de vraag is: is er nog wel plek voor mijn kinderen??

  Anarouz /
 5. Hallo Anarouz,

  Fijn dat u zulke positieve berichten over ons hoort. Uiteraard zijn uw kinderen van harte welkom bij de Olevantjes. Of er plaats is? Dat hangt af van de dagen dat uw kinderen willen komen. Neemt u daarvoor contact met ons op, dan kunnen we de mogelijkheden bekijken. Stuurt u ons een mail met uw wensen, wij komen er dan zo spoedig mogelijk op terug.

  Met vriendelijke groet,

  de Olevantjes Kinderopvang

  Olevantjes Kinderopvang /
 6. Daggg beste Levantjes team,

  Helaas heb ik nog nu geen kinderen anders had ik ze zeker bij jullie laten inschrijven, maar ik vind het zelf leuk om langs bij jullie op de vloer te komen.

  Groetjes en veel knuffels Aziza

  Aziza /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord