Onthulling grote kunstdoeken aan Meeuwenlaan

We zagen dat ze al afgelopen week werden opgehangen. Gigantische zeildoeken met kleurrijke opdrukken van spacemonsters, vogels, onderwaterfiguren en meer soortige rare wezens, sieren nu de kopse gevels van het Buitendok. Een psychedelisch pimpmoment voor het stukje noord rondom het Dok. Ze zijn gemaakt door leerlingen van de IJpleinschool in samenwerking met muziekanten en beeldend kunstenaar Henk Fakkeldij.

Dali aan de Meeuwenlaan?

Aangespoord door bewoners die graag meer kunst in de buurt zien, heeft Henk Fakkeldij vijf kunstwerken gemaakt die op de kopse kant van de flats aan de Meeuwenlaan worden tentoongesteld. Leerlingen van de IJpleinschool hebben tijdens het luisteren naar muziek, live gespeeld door de muzikanten van de Muziekstraat, hun impressies getekend en gekleid. Deze impressies zijn door Henk verweven met zijn eigen werk, waaruit vijf prachtige kunstwerken zijn ontstaan, waarin muziek wordt verbeeld.

Onthulling

Op 3 november 2011 worden de vijf enorme kunstwerken onthuld in aanwezigheid van wethouder Willem Paquay van Stadsdeel-Noord. Speciaal voor deze gelegenheid is een muziekstuk geschreven door Jurriaan Berger met tekst van Hans Kuyper, dat door leerlingen en muzikanten ten gehore gebracht wordt. We drinken na de onthulling aan de Meeuwenlaan samen koffie in Buurtcentrum De Meeuw

Expositie

Alle werken van de kinderen zijn ook na de onthulling te bewonderen in een prachtige tentoonstelling in Buurtcentrum De Meeuw. Gratis toegankelijk vanaf 3 november tot 14 december 2011 tijdens de openingstijden van het buurtcentrum.

  • Meeuwenlaan, 100 m. rechts van Buurtcentrum De Meeuw
  • Donderdag 3 november 2011
  • Van 14.45 tot 17.30 uur

Reacties


ilovenoord