Schooltuinsoep met regen

Het regende al de hele ochtend, maar wij lieten ons niet kennen en gingen naar de Noorderparkkamer voor de Smaak van Noord. Regenhoes over de kinderwagen, oudste proberen te overtuigen (tevergeefs) dat een regenbroek wél ‘vet’ is, poncho’s, laarzen, en voor het eerst dit jaar zelfs handschoenen aan, en dan aankomen in een druilerig park en vol verbazing constateren dat we niet de enigen zijn die toch maar gekomen zijn.

Gelukkig zijn de kraampjes en de Noorderparkkamer zelf voorzien van zeil, zodat er wat beschutting is. En het ruikt naar chocola, wat wonderen doet voor mijn humeur. Zoon van vier heeft dezelfde culinaire voorkeuren als ik, en leeft ook een beetje op. Tessa van de Taartrovers legt uit dat hij zelf een chocoladelolly mag maken. Vrolijk loopt ze met een kan chocola naar de Noorderparkkamer. “Ik ga nu deze chocola voor jou smelten, ben zo terug!”

Nog even wat toverstrooisel erop...

Na de chocoladelolly, de chocolademuffin en de chocolademelk (met gesmolten chocoladelepeltje erin) hebben we nog wel wat trek, eigenlijk. Via de steenovenpizza van Il Pecorin0 (heerlijk)

de edele kunst van het pizzabakken

belanden we bij de schooltuinsoep van NME.

De damp sloeg er af

Terwijl we onze handen warmen aan de soep, zet folkband Hot Griselda haar eerste nummer in. Tot mijn verbazing gooien mensen hun regenjassen uit en beginnen ze te dansen.

Denk hier even doedelzakachtige klanken bij

Hot Griselda blijkt een boel fans te hebben, fans die weer- en windbestendig zijn. Fans die non-stop doordansen in de regen, terwijl af en toe iemand van de Noorderparkkamer met een ladder de plassen van het dakzeil af duwt. En zo werd het een hartverwarmende middag.

[Foto’s gemaakt door Jurgen van den Hout]

Reacties


ilovenoord